Фото проект «Українська родина – як культурна спадщина»

Click to enlarge image 9V6A0277.jpgClick to enlarge image 9V6A0277.jpg12 червня 2020 року Київський обласний Інформаційно-ресурсний методичний центр «Родина» спільно з НІЕЗ «Переяслав» розпочали реалізацію фото проекту «Українська родина – як культурна спадщина». Майданчиком для цього став Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини.

Першочерговою метою проекту стало забезпечити зйомку і видавництво тематичних фото матеріалів, методичних рекомендацій та інформаційно-довідкової фотопродукції з питань родинних відносин в українських національних традиціях, та збереження сімейних цінностей.

Основною діяльністю центру Родина є відновлення кращих українських практик у вихованні дітей, популяризації українських традицій в сімейному вихованні, привернення уваги до культу батьківства в багатодітних родинах.

 Саме тому фото проект повертає сучасну молодь до історії свого народу. піднімає на вищий щабель роль жінки – як матері, берегині, господині дому, вихователя для дітей, і просто робітниці. Проте українська дівчина завжди залишається – красива, гостинна, співуча та щира до людей. Що і передали моделі проекту в своїх образах.

Любов до українського костюму, пісні, національної кухні – відтворення традицій та колориту минулих років у сучасності, не лише привертає увагу дітей та молоді, а ще й дає родинний потенціал, та формує сучасну модель української сім’ї.

Таким чином, нагадування та безпосередня участь у сімейних традиціях і ритуалах несе  важливу функцію, навіть якщо  це не усвідомлюється візуально. Ці традиції зміцнюють почуття цілісності маленького колективу – родини, поглиблюють взаємини між її членами, створюють упевненість і відчуття неповторності домашньої атмосфери. Саме тому сімейні традиції виконують дуже велику роль в існуванні родини. А існування міцної Родини – формує сталу державу.

Фото зроблені в даному проекті будуть використані в засобах масової інформації та інтернет мережах для інформаційних постів, статей, видань, буклетів, банерів, та стенд-волів для народних фестивалів.

Інформація – Наталія Онопрієнко-Капустіна

Джерело

Додати коментар