Аналітики програми “Прозорі міста” оцінили Переяслав за індикаторами Рейтингу прозорості

На запит міської ради Переяслава аналітики програми Transparent Cities/Прозорі міста перевірили наше місто за індикаторами Рейтингу прозорості. Переяслав набрав 40,8 бала та потрапив до групи частково прозорих міст.

Найбільш прозорими у місті стали сфери доступу та участі, інформації про органи місцевого самоврядування та комунального майна. На сайті Переяславської міськради можна знайти інформацію про всі комунальні об’єкти доступні для оренди, проєкти рішень та рішення міськради. А користувачі сайту можуть подати запит на інформацію онлайн.

Крім того, місто підключене до платформи, яка допомагає людям відкривати свій бізнес. Тож не дивно, що більше ніж 50% жителів міста користуються сайтом міської ради.

Найменш прозорими є сфери освіти, закупівель, комунальних підприємств, землекористування та будівельної політики.

З результатом 40,8 бала Переяслав потрапив до групи частково прозорих міст та за показниками в Рейтингу прозорості опинився по сусідству з такими містами, як Ковель, Боярка та Сєвєродонецьк. Щоб покращити свої показники, місто вивчає найкращий український та міжнародний досвід і запозичує кращі  практики  прозорості інших міських рад.

Команда Transparent Cities/Прозорі міста зібрала рекомендації для Переяславської міської ради:

  • Запровадити електронну форму розподілу дітей у дитячі садки та електронну реєстрацію в школи.
  • Проводити зовнішній незалежний аудит фінансової звітності комунальних підприємств.
  • Оприлюднити біографії керівників та інформацію про винагороду керівників та членів наглядових рад комунальних підприємств та товариств.
  • Опублікувати на офіційному сайті міськради інформацію про міські установи соціальної допомоги.

Виконання цих рекомендацій дозволить місцевій владі стати більш прозорою для мешканців міста. 

Джерело

Додати коментар