До уваги роботодавців!

З метою запобігання використання незадекларованої праці та нещасним випадкам на виробництві, забезпечення роботодавців і працівників  технічною інформацією та консультаціями щодо найбільш ефективних способів дотримання законодавства з урахуванням вимог постанов Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211» Про запобігання поширенню на території України гострої респіративної хвороби COVID-19,спричиненої корновірусом SARS-COV-2, з урахуванням  змін до постанови Кабінету Міністрів України від 26.10.2011 №1107 зазначених в постанові Кабінету Міністрів України від 03.03.2007 з червня місяця . у м. Переяславі проводиться інформаційна та роз’яснювальна робота про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин та щодо найбільш ефективних способів дотримання законодавства про охорону праці.

Зокрема за порушення трудового законодавства юридичні та фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю, несуть фінансову відповідальність у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати (141 тисяч 690 гривень)  у разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору, та виплату заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати  єдиного внеску.

Прохання до роботодавців м. Переяслава  вчасно оформляти найманих працівників на роботу і сплачувати  податки.

 

Головний спеціаліст – інспектор праці

відділу з питань праці                                                                                            Тамара ДЕНИСЕНКО

Додати коментар