Василь Володін повідомив про епідемічний стан у садочках і лікарнях Київщини

Актуальні дані про епідемічний стан у соціальних і медичних закладах Київської області надав сьогодні очільник обласної державної адміністрації Василь Володін під час щотижневого он-лайн брифінгу.

Передусім він повідомив, що вже отримано повторні контрольні результати ПЛР-тестування підопічних Дому літніх людей у Зазим’ї. Інфікованих не виявили. Тож санітарно-контрольний пост зняли.

У дитячому садку «Калинка» у Броварах лабораторно підтверджено інфікування коронавірусом у 9 дітей та 3-х дорослих. На стаціонарному лікуванні у Київській обласній дитячій лікарні в м. Боярка знаходиться 1 дитина. Решта дітей – на самоізоляції вдома, почувають себе добре. Виховательці, у якої першою виявлено захворювання, лікарі надають невідкладну стаціонарну допомогу. Решта дорослих на самоізоляції. 6 червня 2020 р. протестовано 25 дітей та 17 дорослих; 8 червня зроблено ПЛР-тести батькам хворих дітей; 9 червня – 25 педагогам. Результати ще невідомі.

Заклад повністю закрито до 20 червня, зважаючи на терміни самоізоляції працівників та дітей. Проведено дезінфекцію приміщень. Працівників закладу та батьків вихованців, які контактували з хворою, попереджено про необхідність самоізоляції.

Дитячий садок «Казка» в м. Ірпінь також закритий через інфікування помічниці кухаря. Коронавірус у неї діагностували 5 червня. Зараз жінка на самоізоляції. Вона контактувала з 17 працівниками, яких мають протестувати сьогодні, 10 червня.

Крім того, 3 червня 2020 р. виявлено вірус у Яготинській центральній районній лікарні. Інфіковано буфетницю-роздатчицю терапевтичного відділення. Зараз вона перебуває на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Переяслав-Хмельницької ЦРЛ.

«Проведено 42 ПЛР-тести контактних осіб – медпрацівників терапевтичного та неврологічного відділень Яготинської ЦРЛ та буфетниці дитячого відділення. Отримали додатково 12 позитивних результатів (11 медпрацівників терапевтичного відділення та 1 – у буфетниці дитячого відділення). Всі вони перебувають на самоізоляції. Обстеження медичних працівників «Яготинська ЦРЛ» продовжуються. Станом на 10 червня 2020 р. до отримання результатів ПЛР дослідження працівників в Яготинській ЦРЛ закрито на прийом пацієнтів терапевтичне, педіатричне та пологове відділення», – зазначив т.в.о. голови КОДА Василь Володін.

Потік пацієнтів на госпіталізацію терапевтичного, педіатричного та акушерського профілю направлено в Баришівську центральну районну лікарню, Березанську міську лікарню та вагітних у Броварську багатопрофільну клінічну лікарню. Служба екстреної медичної допомоги повідомлена. Інші відділення працюють в штатному режимі. Поліклініка здійснює прийом амбулаторних пацієнтів за направленням сімейного лікаря.

Також В. Володін повідомив, що всього з початку пандемії у Київській області інфікувалися 372 медики. Більше половини з яких – у лікарнях міста Київ.

«Нажаль кількість інфікованих медиків збільшується. Проте, область продовжує сплачувати надбавки працівникам закладів охорони здоров’я, які безпосередньо надають медичну допомогу хворим на коронавірус на Київщині. За квітень 1224 медичні та інші працівники лікарень отримали надбавку в розмірі 4 млн 432 тис. грн. Я вдячний їм, що в цей складний час боротьби з небезпечним вірусом вони продовжують допомагати людям. Бажаю міцного здоров’я не лише медикам, а й усім людям. Бережіть себе, разом подолаємо всі негаразди», – звернувся до мешканців Київщини Василь Володін.

Повідомляє пресслужба КОДА.

Додати коментар