Співчуття родині Олександра Васильовича Тарасенка від місцевого самоврядування Переяслава

7 червня 2020 року на 80-му році життя,  перестало битися серце Почесного громадянина міста Переяслава-Хмельницького Олександра Васильовича Тарасенка.

Переяславська міська рада, виконавчий комітет, міський голова Тарас Костін висловлюють щирі співчуття рідним і близьким Олександра Васильовича з приводу його смерті.

У цей скорботний час ми всі глибоко сумуємо разом з вами – усіма, хто знав, поважав та буде берегти кращі спогади і пам’ятати Олександра Васильовича як доброзичливу, чуйну людину і справедливого керівника.

Ми не в змозі змінити обставини, лише просимо Всевишнього дати сил рідним перенести біль втрати, а душу покійного прийняти в Царство Небесне.

Хай земля йому буде пухом!

Вічна пам’ять!

Вчора, 7 червня, зупинилось серце прекрасної Людини, мудрого керівника, наставника,
Почесного громадянина міста Переяслава-Хмельницького, громадського діяча, невтомного будівничого Переяслава – Тарасенка Олександра Васильовича.

Пішла з життя Людина, чий внесок у розвиток не тільки нашого міста і краю, а й цілої України важко переоцінити.

Олександр Васильович народився 11 листопада 1940 року в селі Баничі Глухівського району Сумської області.

Після закінчення школи працював робітником тресту «Ленінвугілля» Міністерства вугільної промисловості в селищі міського типу Черкаське Луганської області.
З 1959 по 1962 рік служив в Збройних Силах.
З 1962 року по 1967 року студент Одеського технологічного інституту імені Ломоносова.

Після закінчення інституту працював інженер-технологом заводу електроагрегатного машинобудування в м. Саратові.
З 1975 року начальник технічного відділу, заступник головного технолога заводу холодильників у місті Василькові.
З 1978 року інструктор оргвідділу, завідуючий промислово-транспортного відділу міськкому Компартії України в місті Василькові.
З 1979 по 1980 рік слухач Вищої партійної школи.
З 1980 року інструктор відділу організаційно-партійної роботи Київського обкому Компартії України, другий секретар міськкому Компартії України в місті Переяславі-Хмельницькому.

З 1986 по 1994 рік обіймав посаду
голови міськвиконкому, голови Переяслав-Хмельницької міської ради.

Цей час для нашого міста позначений розвитком мікрорайонів, розбудовою їх інфраструктури, активним житловим будівництвом. У багатьох аспектах тогочасного життя міста велика заслуга Олександра Васильовича.
Із 1994 по 1996 рік заступник генерального директора по капітальному будівництву Переяслав-Хмельницької швейної фабрики.
З 1996 по 1999 рік заступник генерального директора ВАТ «Агрофірма «Славутич».
З 1999 по 2000 рік заступник міського голови по виконавчій роботі Переяслав-Хмельницької міської ради.
Із 2000 року Тарасенко Олександр Васильович – Почесний громадянин міста Переяслава-Хмельницького.

Навіть перебуваючи на заслуженому відпочинку, він вів активну громадську діяльність. Олександр Васильович завжди був людиною дуже скромною і відкритою у спілкуванні, вирізнявся надзвичайною принциповістю, працездатністю та відповідальністю, цілеспрямованістю, наполегливістю, любов’ю до обраної справи. Серед колег користувався заслуженим авторитетом.
Його смерть – тяжка втрата для родини, усіх, хто знав і пам’ятає Олександра Васильовича Тарасенка.

Висловлюю співчуття рідним та близьким померлого. У цей сумний час засвідчую розуміння горя, яке вас спіткало і схиляю голову у спільній скорботі.

Прощання із Олександром Васильовичем відбудеться сьогодні, 8 червня о 12.00. Поховають покійного на Ярмарковому кладовищі” – із допису міського голови Тараса Костіна.

Додати коментар