Відпочинок дітей влітку: пришкільних таборів не буде, зате є 600 тисяч на поїздки

Упродовж багатьох останніх років вже звичною формою літнього дитячого відпочинку та оздоровлення у Переяславі були денні пришкільні табори. Починали свою роботу з початком літа. Одразу ж після закінчення навчального року. Працювали два тижні і це давало можливість батькам, зайнятим на роботі, не залишати своїх дітей самих вдома – Переяслав.City.

– У нашому місті ці табори були для наймолодших школярів, перших-четвертих класів, – сказав начальник міського відділу освіти Петро Ярмоленко (51 рік). – Їх програми були дуже насиченими спортивними іграми, конкурсами, походами на природу, до музеїв тощо. Цього року через карантин таких таборів не буде. Деякі батьки цікавилися цим питанням, але з розумінням поставилися до цього. Також скасовано і всі інші традиційні масові дитячі заходи такі, як “Джура”.

Петро ЯрмоленкоПетро Ярмоленко

На оздоровлення дітей у бюджеті “лежить” 600 тисяч

Катерина Лой (58 років), начальник міської служби у справах дітей та сім’ї повідомила 2 червня, що у міському бюджеті на цей рік для відпочинку та оздоровлення дітей передбачено 600 тис. грн. Минулого року за міські кошти у Рибаківці, що на березі Чорного моря, відпочило 63 дитини з багатодітних, малозабезпечених та інших сімей. Також путівки для дітей до таборів у Карпатах, “Молодої гвардії”, що в Одесі, “Артеку”, що на Київщині, надавалися і Міністерством соцполітики, і відповідним департаментом КОДА.

Цього року через жорсткі карантинні обмеження путівок для дитячого оздоровлення ще не надходило ні з міністерства, ні з області. З цієї ж причини не використаними залишаються і міські кошти. Проте у зв’язку з поступовим послабленням карантину з’являється все більше ознак того, що пізніше цього літа дитячий відпочинок за путівками буде все ж можливим.

– Не так давно до нашої служби надійшла вказівка з КОДА, – сказала, – щоб ми визначили як потреби літнього дитячого оздоровлення, так і ресурси, які маємо для цього. І надали їм звіт до 15 червня. Думаю, багато що залежатиме від стану поширення коронавірусу у країні, але надія на відпочинок дітей є.

В “Оселі благодаті” готуються до організації табору

Значну увагу літньому дитячому відпочинку приділяють і у ряді християнських церков міста. Наприклад, у євангельській “Оселі благодаті” денні табори організовували вже близько десяти років поспіль, і запрошували до них не лише дітей та підлітків віруючих своєї громади, а і всіх бажаючих. Лише минулого року такою можливістю скористалося близько шести десятків юних переяславців. Служитель цієї церкви Олександр Бойко (34 роки) повідомив, що до відкриття табору готуються і цього літа.

– Традиційно у нас денний табір триває тиждень, – зазначив, – і проводиться у серпні. Готуємося до нього і цього разу. До серпня ще немало часу, і якщо на той момент дозволятимуть карантинні умови, будемо його проводити.

Додати коментар