Василь Володін передав медичне обладнання закладам охорони здоров’я

Сьогодні, 3 червня, т.в.о. голови Київської облдержадміністрації Василь Володін, за участі заступника голови ОДА Олега Торкунова, вручив нове медичне обладнання представникам закладів охорони здоров’я Київщини.

Так, з метою боротьби з епідемією коронавірусу Департамент охорони здоров’я КОДА закупив 13 аналізаторів газів крові. Аналізатори, якими будуть оснащені лікарні, визначають до 27 показників та виконують одне дослідження менше, ніж за хвилину.

Під час зустрічі з медиками Василь Володін, зокрема, сказав: «Аналізатори такого типу обов’язкові для лікувального закладу, не тільки для надання меддопомоги при COVID – 19, але і для хірургічної допомоги, при реанімації та невідкладних станах. Крім цього, ми очікуємо поставку нових моніторів вітальних функцій для медичних закладів. Вдячні вам та вашим колективам за мобілізацію зусиль в подоланні епідемії COVID-19. Працюємо й далі на благо людей».

Зазначимо, наявність у лікувальному закладі аналізатора газів крови та кислотно-лужного стану є одною з обов’язкових умов застосування штучної вентиляції легень за допомогою апарату ШВЛ. Аналіз газів крові та електролітів є одним з тих видів лабораторних досліджень, що мають виконуватись безпосередньо після взяття зразка біоматеріалу. Саме тому дані аналізатори у лікувальних закладах матимуть вирішальне значення для пацієнтів у критичних станах в реанімаціях та відділеннях інтенсивної терапії.

Додати коментар