Співпраця з міжнародними партнерами продовжується

Місто Переяслав упродовж двох років співпрацює з німецькою компанією «Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за завданням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та Асоціацією «Енергоефективні міста України». За плечима кілька успішно реалізованих проєктів.

По проєкту «Енергоефективність у громадах ІІ» у 2019 році на конкурс були подані заявки на співфінансування (70% кошти донорів, 30% кошти міського бюджету) проведення повного енергетичного аудиту та розробки енергетичного сертифікату: Переяславської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3, Переяславської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 та виготовлення проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт даху Переяславської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5. Всі три заявки перемогли у конкурсу для співфінансування. Участь у проєктах привело до економії бюджетних коштів у розмірі 71120,00грн.

На початок 2020 року підготовлені та подані на конкурс, організованого в рамках «Механізму Підтримки послуг з енергоефективності для громадських будівель» по проєкту «Енергоефективність в громадах ІІ», заявки на співфінансування (70% кошти донорів, 30% кошти міського бюджету) проведення повного енергетичного аудиту та розробки енергетичного сертифікату: Переяславської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 (корпус 2), Переяславський міжшкільного навчально-виробничого комбінату та Переяславської гімназії. У квітні 2020 року заявки перемогли у відборі конкурсу для співфінансування, що привело до економія бюджетних коштів у розмірі 54600,00 грн.

Результати проєктів – це отримання звіту повного енергетичного аудиту та енергетичного сертифікату на будівлі бюджетної сфери міста Переяслава, що є безперечно підставою для розробки технічного завдання на проектування робіт з модернізації енергопостачання будівлі та подальшого пошуку фінансування заходів з енергоменеджменту, як за рахунок бюджетних коштів, так і грантових коштів або внесків меценатів.

Додати коментар