11 місць Київщини, які вас точно здивують

Після довгого карантину хочеться нових відкриттів і яскравих вражень. А закордонні поїздки поки що під питанням. Проте це чудова можливість більше подорожувати Україною. Багато цікавих місць знаходяться всього у кількох годинах їзди від дому. Таку подорож можна легко організувати у вихідний день. Тож вивчаємо Київщину разом – ФастівNews.City зібрали для вас 11 дивовижних місць у нашій області.

Аутлет-містечко «Мануфактура»

 life.bodo.ua

Неподалік від Києва у 2013 році з’явилося невеличке торгове містечко «Мануфактура», побудоване в європейському, в основному голландському стилі. Тут знаходиться багато бутиків відомих брендів, у яких можна купити ексклюзивні речі. У центрі стоїть ратуша, дзвони якої б’ють щогодини.

У казкове містечко не обов’язково їхати за покупками. У «Мануфактурі» є розваги на будь-який смак: боулінг, більярд, кінотеатр, дитячий розважальний центр. У арт-галереї презентують твори сучасних митців. На території працюють готель і дитячі майданчики. Перекусити можна у затишних кафе і ресторанах, а сфотографуватися – біля голландських будиночків з черепичним дахом, скульптур, мостиків та доглянутих клумб з квітами.

Де знаходиться: Київська область, село Ходосіївка, Обухівське шосе-2, буд. 2.

Працює щодня з 10 до 20 години. Вхід – безкоштовний.

Більше інформації – на сайті аутлет-містечка.

Затоплена церква та Лиса гора у Ржищеві

 kyivmaps.com

Неподалік Ржищева на невеликому острові стоїть напівзатоплена церква з дзвіницею. Її збудували у першій половині ХІХ століття у селі Гусинці, якого вже не існує. Під час створення Канівського водосховища воно пішло під воду.

У 2008 році благодійна організація відновила храм. А кількома роками пізніше до нього побудували міст.

У самому Ржищеві теж є що подивитися. Поціновувачі історії повинні побувати у Трипільському парку. Там є збільшені скульптури, які повторюють основні артефакти трипільців.

Любителі містики захочуть побачити Лису гору. До неї доведеться добиратися на човні. За переказами, колись на пагорбі, де майже немає рослинності проводили язичницькі обряди та шабаші відьм. Люди й досі розповідають, що відчувають тут дивні емоції та своєрідну енергетику.

Біля міста розташована Іван-гора, з якої відкривається чудовий панорамний пейзаж. Колись на цьому місці була оборонна фортеця. На думку істориків, вона знищена монголо-татарами.

Де знаходиться: Київська область, місто Ржищів.

Палац Хоєцьких у Томашівці

 kyivmaps.com

Вигадлива будівля, яка колись належала польським шляхтичам Хоєцьким, побудована у стилі модерн у 1903-1910 роках. У радянські часи її віддали колгоспу. Нещодавно палац відреставрували. Тепер будівля належить монахам: у ній знаходиться Ризоположенський чоловічий монастир.

Навколо палацу Хоєцькі створили парк, який з часом прийшов у занепад. Але нинішні власники відновлюють його: збудували паркан з баштами, будують дзвіницю, облаштували алеї та квіткові клумби. Поставили скульптури і мозаїки-ікони, збудували вольєри, де живуть страуси, фазани та альпаки.

Де знаходиться: Київська область, Фастівський район, село Томашівка.

Вхід на територію для туристів – вільний. Але є обмеження – не можна фотографувати, а заходити треба у скромному одязі.

Скелі Богуслава

 funtime.kiev.ua

Богуславське гранітне оголення або, як його ще називають, «яма» – насправді залишки високих скель. На думку науковців, їх вік сягає близько двох мільярдів років. І зараз у каньйоні довжиною півтора кілометри залишилися брили до 12 метрів заввишки. Їх омиває річка Рось, яка має пороги, а серед них і знаходяться так звані «ями».

Це місце сподобається тим, хто любить скелелазіння або сплави на човнах.

У самому Богуславі є музеї, пам’ятники та ландшафтний парк. У місті можна зупинитися на ночівлю. Або ж поставити намети неподалік берега річки і насолоджуватися гарним пейзажем та купатися у водоймі.

Де знаходиться: Київська область, місто Богуслав, поблизу вулиці Богуславської.

«Парк Київська Русь»

 Парк Київська Русь

Якщо ви хочете поринути в атмосферу стародавнього Києва, можна поїхати у «Парк Київська Русь». На вихідних тут проводять різноманітні культурно-історичні фестивалі, шоу-програми, покази етно-моди, театралізовані дійства, концерти етномузики. Відтворюються середньовічні бої та лицарські змагання.

У Парку можна побачити обладунки і зброю середньовічних воїнів, познайомитися з культурою та побутом столиці Київської Русі V-ХІІІ століть. Покататися на конях, політати на повітряній кулі та взяти участь у численних майстер-класах.

Де знаходиться: Київська область, Обухівський район, село Копачів.

Парк працює з 10:00 до 19:00. Вартість квитків та анонси подій шукайте на сайті.

Резиденція «Межигір’я»

 lovekoloart.blogspot.com

Колишній маєток Віктора Януковича називають «музеєм корупції». Основною спорудою на території є клубний будинок «Хонка», побудований з екологічно чистої деревини. Його назвали як фінську компанію «Honka», яка займалася будівництвом. Вважають, що на матеріали витратили більше 76 млн гривень.

Національний парк займає 140 гектарів. Тому, щоб обійти навіть найцікавіші місця, не вистачить й дня. Тут можна помилуватися водоймами з фонтанами, у яких плавають риби та качки, побачити вуличні скульптури та рідкісні рослини. У зоопарку, який займає велику територію резиденції, живуть страуси, косулі, олені, муфлони та багато інших тварин.

Де знаходиться: Київська область, Вишгородський район, село Нові Петрівці, вулиця Івана Франка, 21.

Працює з 8 до 22 години.

 

Етнографічний комплекс «Українське село»

 etnoxata.com.ua

Зазирнути у стародавні сільські хати ХІХ століття, познайомитися з побутом, архітектурою та ремеслами  українців можна у комплексі «Українське село».

На території є невеликий зоопарк, де живуть свійські тварини, працює ресторан- колиба та готель, здаються в оренду альтанки та мангали. А перлина комплексу – церква св. вмч. Димитрія Солунського, побудована зі смереки, де у вихідні і святкові дні проходять служби.

Сюди приїжджають подихати свіжим повітрям, зануритися у стародавню історію України та відпочити з родиною і друзями.

В «Українському селі» проводять квести та майстер-класи, на яких вчать гончарству, лялькарству, соломоплетінню, ковальству, а також випікати хліб у печі та самогоноварінню.

Де знаходиться: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Бузова, вул. Дмитрівська, 1.

Комплекс працює щоденно з 10:00 до 21:00. Деталі дивіться на сайті.

Парк «Олександрія»

На території у 400 гектарів розкинувся парк «Олександрія», який приваблює туристів своїм умиротворенням та романтичністю. Його заснували ще у ХVIII столітті за задумом власниці цих земель Олександри Браницької. Над проєктом парку працював французький архітектор.

На туристів чекають численні затишні алеї та стежки. На території можна побачити вишукані скульптури, альтанки та композиції. Всюди висаджені рідкісні рослини, а влітку квітнуть троянди. Зустрічаються дерева, яким понад 400 років.

У центрі парку знаходиться музей, де можна дізнатися історію родини Браницьких та побачити скульптури з італійського мармуру. Поряд є кафе.

Через парк протікає річка Рось, яка утворює кілька штучних водоспадів. Її мешканці – лебеді та качки – звикли до людей і беруть їжу з рук.

Де знаходиться: Київська область, місто Біла Церква.

Багато корисної для туристів інформації є на сайті парку.

Ландшафтний парк в селі Буки

 ua.igotoworld.com

Парк у селі Буки створений підприємцем Іваном Сусловим у 1996 році. На території знаходиться маєток засновника, де він проживає з родиною.

Біля входу гостей зустрічає великий фонтан, який колись прикрашав Майдан Незалежності. За ним височіють церква Святого Євгена і каплиця.

У парку є мальовничі башти і мостики, оригінальні скульптури, біля яких можна загадати бажання, Поляна казок, де відтворені казкові герої, і доглянуті квітники. У маленькому зоопарку живуть лев, поні, павичі та ведмеді.

Проте територія невелика, щоб оглянути всі цікаві місця достатньо однієї-двох годин.

Якщо бути спостережливим, у парку можна знайти численні цифри сім. Суслов вважає це число щасливим. Адже ініціали бізнесмена українською мовою (Суслов Іван Миколайович) звучать як СІМ. Крім того, він сьома дитина в сім’ї.

Де знаходиться: Київська область, Сквирський район, село Буки.

Працює з п’ятниці по неділю з 9 до 17 години.

Національний заповідник «Переяслав»

 kyivregiontours.gov.ua

Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» є одним з найбільших в Україні. Тут знаходяться понад 37 пам’яток архітектури та історії та більше 20 музеїв.

Відвідувачі можуть побачити церкви, млини, залишки трипільської, скіфської, Черняхівської культури, унікальні ікони та стародруки, стародавній одяг і зброю.

У заповіднику можна не лише поглибити знання про українську історію, зануритися в український побут та культуру, а й помилуватися мальовничими краєвидами.

Де знаходиться: Київська область, місто Переяслав, вулиця Шевченка, 8.

Графік роботи та вартість квитків вказані на сайті заповідника.

 

Кийлівська Асканія

 turmandry.com.ua

Заповідник знаходиться серед лісу. На огородженій території вільно пересуваються майже ручні тварини, яких тут розводять.

На фермі є страуси, фазани, павичі, коні, породисті свині, кролики та камерунські кози. З вихованцями заповідника дозволяють фотографуватися та гладити їх.

На території знаходиться п’ять водойм, тому гості мають нагоду ловити рибу та годувати лебедів і качок.

Дорослі можуть покататися на конях, а діти – на возику, запряженому осликом.

Де знаходиться: Київська область, Бориспільський район, село Кийлів, вулиця Лісова, 6.

Олена РАКОВА

Додати коментар