У переяславському університеті проводять онлайн-концерти

Соціально-гуманітарний відділ переяславського університету під час карантину почав організовувати онлайн-концерти. 25 квітня виступав Андрій Іващенко, 30 квітня – студентки Ганна Ляч та Анастасія Петрова, а завтра, 7 травня, глядачів порадує гурт «Драбадан». Транслюються концерти на сторінках «соцгуму» в Інстаграмі, Ютубі та Фейсбуці – Переяслав.City

– Карантин, студенти сидять вдома, нудьгують, психологічний стан пригнічений. Є артисти, які не мають можливості репетирувати, або й сенсу немає, бо вони ж все одно не виступають. Тому ми в «соцгумі» вирішили, що можна організовувати концерти, які б покращували настрій всім, – розповідає Андрій Іващенко, керівник соціально-гуманітарного відділу. – Почали з мого концерту, бо інші боялися, думали, що не піде, не хотіли ризикувати здоров’ям. Але ми дотримуємося всіх заходів безпеки: вимиваємо сцену до та після концерту, все дезінфікуємо, збирається обмежена кількість людей. Наприклад, виступати одночасно може не більше трьох осіб, при цьому за кадром ще працюють звукорежисер та оператор. Підготовка до концерту проходить в кілька етапів: о 16:00 хтось один прийшов, зробив свою роботу й пішов додому, о 16:30 – інший, о 17:00 – інший.

Ваня Рябчук відразу зазначив, що концерти мають йти в прямому ефірі, а не в записі. Завдяки Саші Артюху та його апаратурі ми змогли це втілити. Власне, якщо робити це з нуля, то така техніка коштує близько трьох тисяч євро. В інстаграм ми транслюємо з мобільного телефона, бо за політикою конфіденційності знімати з інших пристроїв у цю соцмережу не можна. У ютуб та фейсбук пряма трансляція ведеться одночасно з двох відеокамер через спеціальну карту, тому можна змінювати плани – ближній та загальний. Звук передається прямо із пульта, а не з мікрофона, тому він максимально чистий.

 
 

Наразі соціально-гуманітарний відділ веде перемовини щодо майбутніх концертів. Є навіть немісцеві колективи, які хочуть виступити. Інколи не виходить домовитися через те, що кількість артистів на сцені має бути обмеженою. Також переяславці передали естафету подібних концертів колегам зі Славутича та Борисполя.

Цей проєкт соціально-гуманітарний відділ проводить у співпраці із НЦК «Зустріч».

Дивитися онлайн

Це не єдиний онлайн-проєкт, яким займається соціально-гуманітарний відділ під час карантину. Через скасування щорічного конкурсу «Міс університет», як альтернатива йому, на інстаграм-сторінці @lampa_0fficial проводиться конкурс «Міс карантин». Учасниці, які виявили бажання взяти в ньому участь, дистанційно виконують різноманітні творчі завдання.

Додати коментар