Відбулося 12 позачергове засідання виконкому

15 квітня відбулося позачергове 12 засідання виконавчого комітету Переяславської міської ради, яке провів міський голова Тарас Костін. У роботі засідання взяли участь:заступники міського голови  Наталія Устич та Валентина Губенко, керуюча справами  виконавчого комітету Ольга Гребенщикова, керівники структурних підрозділів виконкому міської ради, члени виконкому. Зважаючи на реалії сьогодення засідання було проведено на відкритому повітрі із врахуванням соціальної дистанції і члени виконкому були в основному в захисних масках та рукавичках.

Присутні розглянули запропоноване питання порядку денного засідання, а саме: Про запровадження додаткових обмежувальних заходів на території міста Переяслава гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

 

      ВИРІШИИЛИ:

  1. Рекомендувати жителям міста Переяслава обмежити на період карантину:
    • Пересування та перебування в громадських місцях, культових спорудах та прилеглих до них територіях у період Великодніх свят, починаючи з 13 год. 00 хв. суботи 18 квітня до 06 год. 00 хв. вівторка 21 квітня 2020 року.
    • Доступ громадян до місць поховань із дотриманням правил карантину: не більше як по 2 людей та у захисних масках.
    • При появі перших ознак респіраторної інфекції, (залишатися вдома за місцем перебування (проживання)) та негайно звертатися за медичною допомогою за місцем обслуговування.
  1. Рекомендувати священнослужителям, керівникам релігійних організацій під час організації Великодніх урочистостей та обрядів максимально дотримуватися запроваджених Урядом України правил карантину:

2.1. Під час богослужінь у храмі можуть бути присутні лише священнослужителі та церковнослужителі, а також ті хто забезпечує проведення богослужінь і трансляції (у разі її здійснення) – спільною загальною кількістю не більше 10 осіб.

2.2. Дозволити вірянам брати участь у Пасхальних богослужіннях у домашніх умовах через онлайн-трансляцію.

2.3. Відвідини священнослужителями й вірянами кладовищ є можливим після закінчення карантину.

  1. Переяслав-Хмельницькому відділу поліції ГУНП в Київській області посилити контроль за дотриманням та виконанням громадянами встановлених обмежень на території міста та забезпечити громадський порядок на період карантину у парках, лісопаркових зонах, в місцях масового перебування людей, а також культових споруд.
  2. 4. Відділу інформації та комп’ютерного забезпечення виконавчого комітету Переяславської міської ради оприлюднити це рішення на офіційному сайті Переяславської міської ради.
  3. Відповідальність за виконання цього рішення покласти на заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради згідно розподілу обов’язків, керуючу справами виконавчого комітету міської ради.
  4. Контроль за виконанням цього рішення залишаю за собою.

 

 

Міський голова                                                                                       Т. КОСТІН     

Додати коментар