Цьогорічний Великдень доцільно провести вдома, у колі сім’ї, не наражаючи на небезпеку себе та своїх рідних – Тарас Костін

Заходи безпеки, пов`язані з відзначенням релігійних свят у місті, у зв’язку з запровадженням по всій Україні карантину до 24 квітня 2020 року, обговорили сьогодні під час зустрічі міського голови Тараса Костіна та його заступників зі священнослужителями та правоохоронцями Переяслава.

Духовенство міста запевнило, що закликають вірян бути обачними, дотримуватись соціальних дистанцій, не порушувати карантинних обмежень та залишатися вдома у колі рідних людей. Великодні літургії церкви усіх конфесій планують проводити з дотриманням умов карантину, а вірянам планують організувати он-лайн трансляцію святкових служб.

Усі разом: настоятелі храмів, представники влади та правоохоронних органів маємо донести до людей усвідомлення небезпеки, — зазначив Тарас Костін. — Кожна людина повинна відчувати відповідальність не лише за своє власне життя, а й за життя своїх близьких та рідних. Адже відсоток випадків, коли людина переносить інфекцію безсимптомно, досить великий.

Наголошено про забезпечення охорони громадського порядку під час відзначення релігійних свят та посилення контролю за дотриманням у населених пунктах вимог карантинного режиму для запобігання поширенню на території міста гострої респіраторної хвороби COVID-19. Поліція стежитиме за дотриманням вимог урядової постанови та відповідно каратиме порушників. Звернуто увагу на доцільності проведення роз`яснювальної роботи для упередження великого скупчення людей біля культових споруд.
 — Цьогорічний Великдень доцільно провести вдома, у колі сім’ї, не наражаючи на небезпеку себе та своїх рідних, — закликав Тарас Костін.
 Про організацію проведення освячення великодніх кошиків та провідної неділі буде повідомлено додатково.

У вищезазначеній зустрічі взяв участь і директор місцевого хлібозаводу Андрій Пироговський, який висловив підтримку ініціативі освячення пасок безпосередньо на виробництві. Тож вся пасхальна продукція даного виробника від понеділка буде надходити у торгові мережі вже  освячена (перелік торгових точок додається).

ЗВЕРНЕННЯ

  Ми вперше просимо переяславців провести Великдень вдома, аби не наражати себе і оточуючих на можливість захворювання на коронавірус.

Ми маємо дбати про свою безпеку та здоров’я. Ми просимо зустріти це велике свято не в храмі, а в колі своєї родини, у спільній молитві за здоров’я, любов до ближнього, за віру у кращі дні, за надію, що і це випробування ми з гідністю пройдемо. Тільки такими нашими діями ми розірвемо інфекційний ланцюг передачі хвороби, збережемо життя та пришвидшимо день зняття карантину.

Будьте здорові!

Нагадаємо, що онлайн трансляція богослужінь буде відбуватись згідно графіка, який буде висвітлено з наступного тижня.

 

Додати коментар