У період карантину в Переяславі одружилися шість пар. Наречені й гості були в масках

Із 12 березня відділи державної реєстрації актів цивільного стану обмежили прийом громадян, аби не допустити поширення коронавірусу. При цьому установи працюють у звичному режимі, але в іншому форматі. Про особливості роботи в умовах карантину розповіла начальниця відділу ДРАЦС по місту Переяславу та Переяслав-Хмельницькому району Вікторія Литовченко – Переяслав.City.

– Прийом громадян здійснюється з питань, які вимагають дотримання термінів. Це державні реєстрації народження та смерті, видачі документів для підтвердження родинних стосунків з померлим для підзахоронення. Але ми максимально обмежуємо контакти. На вхідних дверях відділу розміщене оголошення з номерами телефонів. Людина прийшла у терміновій справі, телефонує, виходить наш спеціаліст, забирає документи й далі оформляє. Якщо хтось не знав про обмеження і прийшов на консультацію, також телефонує, і ми консультуємо, – пояснила Вікторія Литовченко.

У відділі ДРАЦС продовжують реєструвати шлюби, але тільки на підставі заяв, поданих до 13 березня 2020 року. Також офіційно оформити шлюб можуть ті пари, які чекають на народження малюка чи уже мають спільних дітей.

– У березні ми зареєстрували сім шлюбів, з них шість – в умовах карантину, – розповіла начальниця відділу ДРАЦС. – До 6 квітня пускали в приміщення не більше десяти осіб: наречених і вісім гостей. Просили, щоб усі були в масках. Була одна пара та їхній фотограф без засобів захисту, то ми їм надали маски з наших запасів. Хоча робити цього не зобов’язані.

Урочистих церемоній одружень не було, традиційних весільних нарядів також. Деякі пари навіть не очікували, що зможуть зареєструвати шлюб. Ми чітко дотримуємося вимог карантину. У квітні будемо пускати в зал лише наречених.

У період карантинних обмежень подати заяву на реєстрацію шлюбу можна через вебпортал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану». Також приймають заяви безпосередньо у відділі ДРАЦС, але за попереднім записом по телефону.

Вікторія Литовченко наголосила, що під час карантину відділ працює за тим же графіком – з вівторка по суботу. У понеділок в установі є чергова, яка реєструє смерті.

Отримати консультацію можна онлайн за допомогою вебпорталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» або за номерами телефонів: 5-45-20, (093)0202109, (068)4348999.

Додати коментар