На Київщині загін місцевої територіальної оборони пройшов вишкіл на військових навчаннях

23 червня вранці біля Переяслав-Хмельницького ОМВК, на чолі з міським головою Тарасом Костіним та командиром загону Олександром Якименком, зібрався загін місцевої територіальної оборони, який мав вирушити на полігон для військових навчань.

Голова Громадської ради при виконавчому комітеті міської ради Віталій Коцур в соціальній мережі пише:

“Від ГФ «Самооборона Переяславщини імені Ярослава Потапенка» долучився до загону місцевої територіальної оборони на військових навчаннях. Згадував все чому вчився на військовій кафедрі, вчився новому!

З побратимами і колегами запитували себе, як би ми вижили під час бою без спецпідготовки, якщо б нас тепер відправили в гарячі точки Донбасу! А скільки таких хлопців одразу після Революції Гідності ринулися у пекло боротьби на Донбас! Скільки патріотичних сердець миттєво бажали звільнити наші українські козацькі землі! І більшість з них були без підготовки, багато з них герої посмертно.

Проте ті хлопці, які вижили, які бачили пекло Іловайську, Дебальцево та й інших гарячих точок Донбасу, вже сьогодні стали інструкторами, своєрідними антитілами в організмі держави у боротьбі проти агресора.

Честь і хвала цим людям. Прекрасний досвід має місцева територіальна оборона, яка займалася у бойових інструкторів, хлопців, які не по книжці, а на власному, подекуди гіркому, досвіді здобували вміння ефективно протидіяти агресору, а інколи, і просто вижити.

Хлопці атошники мають імунітет від агресора, а це імунітет нації. Наша держава проходить довгий, трагічний і страждальний шлях до свого благополуччя. Глибоко переконаний, що такі військові навчання, стануть невід’ємною частиною успішності Української держави. Озброєна нація – запорука перемоги над зовнішнім агресором.
Ми обов’язково переможемо! Vitaliy Kotsur

Додати коментар