З 01 квітня 2020 зберігання пального без ліцензії загрожує штрафом у розмірі 500,0 тис.грн.

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що з 01 квітня 2020 за зберігання пального  без наявності ліцензії до суб’єктів господарювання застосовуються штрафні санкції у розмірі  500,0тис.грн. – відповідну норму передбачає ст.17 Закону України від 19.12.1995 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального».

Додатково інформуємо, що ліцензії на право зберігання пального видаються терміном на п’ять років, а розмір плати за ліцензію на право зберігання пального становить 780,0 грн. на рік.

Суб’єкти господарювання повинні мати ліцензію на кожне місце зберігання пального. Ліцензія видається за заявою СГ, до якої додається документ, що підтверджує внесення річної плати за ліцензію.

СГ, які здійснюють зберігання пального, що використовується виключно для власного споживання чи промислової переробки і  не реалізовують його іншим особам, отримують ліцензію за спрощеною процедурою. Такі СГ у заяві зазначають про використання пального для потреб власного споживання чи переробки, загальну місткість резервуарів, що використовуються для зберігання пального, та їх фактичне місцезнаходження, а також фактичне місцезнаходження ємностей, що використовуються для зберігання пального.

На період надзвичайної ситуації СГ повинні використовувати електронні сервіси, або надавати документи засобами поштового зв’язку на поштову адресу: 03151, м.Київ, вул.Народного ополчення, буд.5а.

Інформацію СГ можуть отримати за телефоном: (044) 273-31-39

ГУ ДПС у Київській області

Додати коментар