Звернення Громадської організації «Старий Дніпро»

З метою об’єднання зусиль небайдужих громадян та переселенців із зони затоплення Канівського водосховища, для відтворення і збереження пам’яті про місцевість, людей і їх сім’ї, про ті цінності, якими переселенці керувалися у своєму житті, в м. Переяславі-Хмельницькому створено громадську організацію «Старий Дніпро».

Виконуючи свої статутні обов’язки, ГО «Старий Дніпро» уже видрукувала карту затоплених територій; створила сайт «Старий Дніпро» у співдружності з Інститутом мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М.Т.Рильського за архівними матеріалами відомого українського письменника, літературознавця і етнографа Дмитра Косарика видала книгу «Село Андруші на Переяславщині», у якій відтворена історія села до радянської доби.

У даний час колективом організації підготовлено до друку книгу спогадів про с. Андруші 1920-1970 років та про переселення його жителів. Триває збір матеріалів для публікації історико-краєзнавчих нарисів про Городище, В’юнище, Козинці, Комарівку, Монастирок, Трахтемирів і Підсінне. Ведуться підготовчі роботи для створення музею затоплених сіл, на що уже одержано погодження від Міністерства культури України.

Враховуючи активну позицію не байдужих людей в справі збереження культурної спадщини України просимо надати посильну благодійну фінансову допомогу для реалізації поставлених нашою організацією завдань.

Наші реквізити:

Отримувач ГО «Старий Дніпро»

Назва банку АБ «Укргазбанк» м.Київ

МФО 320478

Код отримувача 40013324

Рахунок 26009301228

Призначення платежу: виконання статутних завдань

Голова ГО «Старий Дніпро» В.П.Іващенко

Додати коментар