Відповіді на питання, які турбують всіх

Василь Володін тимчасово виконуючий обов`язки голови Київської обласної адміністрації про поточний стан справ із протидії коронавірусу на ранок 20 березня 2020.10:00ЗАПИТАННЯ: Чи достатньо в області медичних установ, призначених для ізоляції та обсервації осіб?ВОЛОДІН В.: На території області в наявності 10 (925 місць) медичних установ для обсервації осіб, які перебували в контакті з хворими на коронавірусну інфекцію та 13 (211 місць) для тимчасової ізоляції осіб, з ознаками гострого респіраторного захворювання COVID-19, спричиненого коронавірусомSARS-CoV-2. Триває робота з оперативного перепрофілювання існуючих установ під можливі потреби інфекціоністів.

ЗАПИТАННЯ: Як захищений медперсонал, який працює з потенційними хворими?

ВОЛОДІН В.:  Із держрезервів між медичними закладами розподілено 400 тис. масок. Днями очікуємо нової партії.  Для працівників екстреної медицини, на яку покладено обов’язок доправляти до лікарень хворих с підозрою на коронавірус, закуплено 520 комплектів засобів персонального захисту, 100 захисних окулярів. Днями очікуємо нові надходження.

ЗАПИТАННЯ:  Чи є в області тест-системи?

ВОЛОДІН В.: Є.  Цифра збільшується щодня. Насамперед, спрямовуємо їх на базові медзаклади та інфекційні відділення. Окремо зазначу, що використовують їх лише за призначенням лікаря, у разі чітко вираженої симптоматики та серйозної підозри на інфікування. Остаточно діагноз установлюють лише після лабораторного підтвердження.

ЗАПИТАННЯ:  Яка ситуація із поширенням коронавірусної інфекції SARS-CoV-2 (COVID-19)

ВОЛОДІН В.: Станом на 06.00 20.03.2020 до закладів охорони здоров’я Київської області звернулося 17 осіб, у яких можлива підозра на вірусне захворювання «СОVID-19».

За допомогою експрес-тестів на можливе захворювання перевірено 12 осіб, з яких:

  • У 2 випадках факти захворювання знайшли своє підтвердження
  • У 10 випадках факти захворювання не знайшли свого підтвердження (4 – Бориспільський район, по 2 – Білоцерківський та Броварський райони, по 1 у Обухівському районі та Ірпінському регіоні);

ЗАПИТАННЯ:  Які вживаєте заходи щодо забезпечення карантинних заходів та виявлення порушень законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби

ВОЛОДІН В.: Усього, під час перевірки дотримання протиепідемічних заходів поліцейськими задокументовано 32 (за добу 29) факти порушень правил карантину людей, санітарно-гігієнічних та санітарно-протиепідемічних правил і норм, за якими складено протоколи про адміністративні правопорушення (ст. 44-3 КУпАП). З них 9  –  автоперевізники;  23  суб’єкти господарювання.  До суду направлено 30 протоколів про адміністративні правопорушення.

ЗАПИТАННЯ: Як правоохоронці допомагають контролювати виконання розпоряджень про запобігання поширенню коронавірусу?

ВОЛОДІН В.: На цю мить працівники поліції перевірили 71  автостанцію та 15  залізничних вокзалів.

З метою запобігання поширенню коронавірусу «Сovid-19» працівниками поліції серед населення проведено 1447 профілактичних бесіди, спрямовані на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVІD-19), ознайомлення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил та норм, рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями та іншими актами законодавства

Ситуація під контролем.

Дякую лікарям, які віддано рятують людей.

Дякую волонтерам за безкорисну допомогу.

Дякую людям, які виконують встановлені правила санітарно-гігієнічних правил.

Своїми діями ви рятуєте здоров’я та життя.

Будьмо здорові.

 

Додати коментар