Шановні жителі міста! Запрошуємо долучатися до озеленення міста. Інтерактивна мапа

Із метою забезпечення та утримання територій у належному санітарному стані, поліпшення стану навколишнього природного середовища, благоустрою, озеленення міста Переяслава та створення умов, сприятливих для життєдіяльності населення, в підтримку проекту “Озеленення України”, відповідно до Правил благоустрою, згідно з розпорядженням міського голови Тараса Костіна,  у Переяславі, із 16 березня по 15 травня оголошено двомісячник благоустрою, висадку дерев та кущів.

Ініціативні активісти з числа молоді місцевого педагогічного університету, у співпраці із представниками органів місцевого самоврядування, розробили інтерактивну карту з даними щодо потреб в озелененні (карта розміщена на сайті міста: ГОЛОВНА-ГРОМАДЯНАМ-БЛАГОУСТРІЙ ТА ОЗЕЛЕНЕННЯ МІСТА-КАРТА ВИСАДКИ ДЕРЕВ). На карті позначені місця висадки дерев або кущів, породи саджанців та їхню кількість, характеристики. Переяславці можуть відслідковувати інформацію про потреби в озелененні певної міської ділянки та самостійно взяти участь у висадженні дерев чи кущів.

Нагадаємо, що зелені насадження в місті виконують не лише естетичну роль, вони забезпечують очищення повітря, створюють бажану у літню спеку тінь, забезпечують водорегулюючу та киснеутворюючу функції. Оскільки потреба в створенні та оновленні зелених насаджень у місті є постійною, допомога та підтримка меценатів є дуже важливою. Тож, закликаємо всіх небайдужих мешканців, громадських активістів, підприємців, долучитися до озеленення нашого міста!

Додати коментар