Уряд створив інформаційну сторінку про коронавірус в Україні. Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19

Кабінет міністрів України створив спеціальну інформаційну сторінку з усією актуальною інформацією про коронавірус COVID-2019 в державі.

На цій сторінці, зокрема, можна переглянути інформацію про сам вірус COVID-2019, про застережні заходи, а також готовність України до можливого спалаху коронавірусу.

Більш детально ознайомитись з інформацією можна за посиланням: https://covid19.com.ua/

Нагадаємо, 3 березня в Україні повідомили про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом. Хворобу виявлено у чоловіка в Чернівецькій області, який з дружиною повернулися з подорожі в Італію. Чоловік госпіталізований, ізольований та знаходиться під медичним наглядом. Дружина хворого як контактна особа знаходиться під самоізоляцією вдома.

Жодних екстремальних подій не сталося. Україна перебуває в тій самій фазі розповсюдження епідемії, що й раніше – на стадії «поодиноких випадків». Усі служби діють у чіткій відповідності до інструкцій. А на випадок зміни ситуації є чіткий алгоритм.

***

Станом на 4 березня 2020 року в Україні підтверджено перший випадок COVID-2019.  Хворобу виявлено у чоловіка в Чернівецькій області, який з дружиною повернулися з подорожі в Італію. Чоловік госпіталізований, ізольований та знаходиться під медичним наглядом. Дружина хворого як контактна особа знаходиться під самоізоляцією вдома.

У світі зареєстровано 93 160 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 198 – летальні. Одужало вже 50 690 осіб. На території Європейського регіону ВООЗ у 34 країні зареєстровано 3365 випадків захворювання COVID-19 та 85 летальних випадків.

Наразі по всій Україні у визначених медичних закладах продовжуються навчання (симуляційні вправи) на випадок фіксації коронавірусу. Медична система повністю готова. В Україні є близько 12 тисяч ліжок в інфекційних стаціонарах, 2 тисяч лікарів-інфекціоністів та 5 тисяч інших медичних працівників, які працюють в інфекційних лікарнях та інфекційних боксах.

Повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я України

https://moz.gov.ua/article/news/operativna-informacija-pro-poshirennja-koronavirusnoi-infekcii-2019-ncov-

 

Додати коментар