Київська ОДА розпочинає екологічний проєкт впровадження роздільного збирання відходів у населених пунктах Київської області

Проблема утилізації відходів знайома не тільки у Київській області, а й у всьому світі. Перший етап, з якого починалась боротьба з відходами – сортування сміття, проведення якого залежить саме від громадян.

Завдяки екологічному проєкту впровадження роздільного збирання відходів у населених пунктах Київщини усі жителі громади дізнаються, що сміття не є однорідним та  його можна розділити на різні види. Чим більше відходів йтиме на перероблення, тим чистішими будуть повітря, земля і вода навколо нас.

Метою є збільшення кількості ресурсоцінної сировини зі складу ТПВ, та зменшення об’єму залишкового сміття, яке потрапляє на захоронення. Робочою групою буде вибраний населений пункт де встановлюватимуться контейнери для роздільного збирання відходів.

Даний проєкт реалізовується в рамках «Програми поводження з твердими побутовими відходами у Київській області на 2017-2020 роки».

Для участі у проєкті щодо впровадження роздільного збирання відходів в навчальних закладах необхідно подати інформацію щодо:

  1. Кількості населення (зареєстрованих та постійно проживаючих);
  2. Наявність екологічного і соціального паспорта населеного пункту, правил благоустрою населеного пункту, Схеми санітарної очистки населеного пункту;
  3. Обсягу коштів витрачених на сферу поводження з побутовими відходами за попередній рік;
  4. Плану реалізації комунікаційної стратегії щодо запровадження роздільного збору відходів;
  5. Наявності підприємств, які мають вид діяльності з поводження із вторсировиною, прописаний в КВЕД, статуті та укладених договорів з збору, утилізації та обробки вторсировини;
  6. Виконавців послуг з вивезення та пеевезення твердих побутових відходів;
  7. Наявності місць видалення відходів (зазначити площу, фактичну адресу, тощо).

Участь в проекті здійснюється на добровільних засадах.

Інформацію щодо участі у проєкті надсилати до 27.03.2020 на електрону адресу Департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної державної адмінстрації eko.koda@ukr.net в копії на електрону адресу ecolog.koda@gmail.com із зазначенням в темі «ЧИСТЕ МІСТО».

Додати коментар