Професор Микола Корпанюк прочитає лекцію про національний літературний процес XVI ст. з нагоди свого ювілею

Якщо говорити про літературу перших двох третин XVI ст. то не зрідка вона асоціюється образ т.зв. «пропащого часу», себто часу, що ніяк або дуже мало проявив себе в літературних пам’ятках. І справді, серед текстів, які належать до другої половини першої половини XVI століття іноді важко знайти якісь яскраві, незнані раніше зразки, та й навіть спроба хронологічного обмеження може здаватися надто сміливою. А втім, хронологія в цьому випадку – перша умова розглядати літературу зазначеного періоду як процес розвитку у властивих для нього формах, себто намагатися виявити ознаки руху літературного мислення, його плин – від твору до твору. А втім, значно цікавішим є саме наш національний літературний процес означеного часу.

Саме з цією метою 5 березня 2020 року об 11:00 в аудиторії №302 корпусу філологічного факультету вишу у 7-мій школі відбудеться відкрита лекція доктора філологічних наук, професора кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання філологічного факультету ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» Миколи Корпанюка на тему «Національний літературний процес XVI ст.».

Зазначимо, що саме у цей день поважний лектор відзначить свій ювілей, тому ваша присутність та активність на лекції стане кращим виявом поваги та подарунком для Миколи Павловича.

Додати коментар