До уваги фізичних осіб-підприємців!

Подбайте   про  майбутню  пенсію вже сьогодні

З 1 січня 2017 року фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, та віднесені до першої групи платників єдиного податку, зобов’язані сплатити єдиний внесок  за місяць у сумі не менше 0,5 мінімального страхового внеску, що становить 352 грн. щомісяця ( 3200 х 22% х 0,5).

Звертаємо  увагу на те, що в разі сплати єдиного внеску в сумі 352 грн. за місяць, страховий стаж буде зараховано пропорційно, а саме півмісяця, що в подальшому  вплине на визначення права на пенсію за віком та її розмір.

Для зарахування періодів здійснення підприємницької діяльності  до страхового стажу як повний місяць, необхідно сплатити за місяць єдиний внесок в сумі не  меншій, як мінімальний страховий внесок, тобто 704 грн.

Пенсійна реформа, яку планується запровадити  з 01.10.2017 року, передбачає  залежність віку виходу на пенсію від  наявного страхового стажу.  Особам, в яких на момент призначення пенсії не буде необхідної кількості страхового стажу, прийдеться допрацьовувати або придбати необхідну кількість років ( але не більше п’яти).

Додати коментар