Спортсмени з Переяслава-Хмельницького здобули медалі на змаганнях з армліфтингу й армрестлінгу

10 та 11 червня в Києві на базі розважального комплексу “Б-52” відбувся відкритий турнір “Bars Open Challenge”, у рамках якого проходив чемпіонат Києва з армліфтингу та змагання з армрестлінгу. Ідейний організатор спортивного свята – Дмитро Іонов, президент Київської обласної федерації армспорту.

У чемпіонаті з армліфтингу взяли участь близько 40 спортсменів. Окрім киян і жителів столичної області, були учасники з Чернігівщини, Херсонщини, Дніпра, Миколаєва, Кропивницького, Кривого Рогу і навіть Колумбії. У змаганнях дебютували дві переяславські спортсменки: Вікторія Царук, викладач кафедри спортивних дисциплін та туризму, і студентка 4 курсу факультету фізичного виховання Наталія Кондратюк.

Армліфтинг – досить молодий вид спорту, який в останні роки  набуває популярності. Він включає різні дисципліни на силу хвата. У програмі чемпіонату було дві вправи:

Rolling Thunder (у перекладі – гуркіт грому) – атлет піднімає і фіксує максимальну вагу (диски на стержні) за допомогою товстої ручки, що крутиться;

Silver bullet (срібна куля) – учасник затискає між ручками спеціального еспандера “кулю” з підвішеним до неї  диском у  2,5 кілограми і утримує вагу на витягнутій руці. Його завдання – не дати вантажу впасти на підлогу.


 

Обидві наші учасниці  виконували вправу Rolling Thunder. Вікторія Царук здобула перше місце в категорії понад 70 кг, піднявши 50 кілограмів. Дуже високий результат для новачка. Нагадаємо, що Вікторія — призер чемпіонату України з армрестлінгу, майстер спорту із сумо.

“Талантливый человек, он талантлив во всем. Надеемся тебя увидеть на Чемпионате Украины”, — такий відгук про виступ нашої спортсменки дали організатори змагань з армліфтингу на сторінці у Фейсбук.

Наталія Кондратюк стала третьою у категорії до 70 кг.

Вікторія Царук також змагалася в дисципліні Silver bullet і показала другий результат в абсолютній категорії, програвши чемпіонці України з армліфтингу Ірині Корольовій.

Наступного дня переяславські спортсмени, до яких приєднався Віктор Сулима, голова міськрайонного філіалу Київського обласного осередку Федерації армспорту України, взяли участь у турнірі з армрестлінгу. За перемогу боролися 75 рукоборців з Києва й столичної області, Чернігова, Житомира, Миколаєва.

Вікторія Царук  у своїй ваговій категорії здобула дві срібні нагороди – в боротьбі на ліву й праву руки. Переяславка поступилася Ірині Рожещенко, яка має звання майстра спорту України міжнародного класу.

А Віктор Сулима виграв «бронзу» на праву руку. У його категорії змагалося 9 рукоборців.

Призерів нагородили медалями, грамотами та спортивним харчуванням від спонсорів.

Юлія Строчинська, міськрайонна газета “Вісник Переяславщини”

Додати коментар