Відбулася щотижнева апаратна нарада

24 лютого в залі засідань Переяславської міської ради відбулася щотижнева апаратна нарада за участі заступників, керівників установ та організацій міста, управлінь та відділів міськвиконкому, яку провів  міський голова Тарас Костін. На початку наради він привітав іменинників, які святкували свої дні народження на минулому тижні. Також міський голова ознайомив учасників наради з основними важливими подіями з життя міста, які відбулися на минулому тижні та заслухав звіти керівників підприємств та структурних підрозділів ради та виконкому.

Міський голова дав доручення:

  • начальнику відділу інформації та комп’ютерного забезпечення Олександру Стригуну підготувати публікацію про проведення суботника на місці майбутнього притулку для собак;
  • підготувати макет флаєра про шкоду від паління рослинних решток та сміття;
  • головному архітектору Анні Степаненко надати термінову інформацію щодо місць, придатних для висадження дерев у скверах міста;
  • начальнику КП «ВУКГ» Артему Гриценку підготувати інформацію про місця та умови утилізації рослинних решток та сміття.

Переяслав-Хмельницька ЦРЛ увійшла до переліку опорних закладів госпітального округу в Київській області. Такий статус на період до 2023 року отримали загалом 13 лікарень Київщини. Це визначено в рішенні уряду від 15 січня ц.р. Це рішення є важливим і для того, щоб лікарня могла успішно  розпочати другий етап медичної реформи, яка стартує вже 1 квітня. Це базовий заклад, де надаватимуть максимальний перелік медичної допомоги. Така лікарня працюватиме цілодобово. Для цього вона має все необхідне медичне оснащення та достатню кількість фахівців.

17 лютого відбулося чергове 3 засідання виконавчого комітету Переяславської міської ради, яке провів міський голова Тарас Костін. Присутні розглянули запропоновані питання порядку денного засідання та прийняли по них відповідні рішення.

На виконання заходів Комплексної програми розвитку культури міста Переяслава-Хмельницького на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням міської ради від 24.12.2015 № 08-04-VІІ, відповідно затвердженого календарного плану загальноміських культурно-мистецьких заходів на 2020 рік, керуючись ст. 42 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні»,  з метою підтримки творчих, талановитих особистостей, науковців, спортсменів, працівників за високі виробничі досягнення, заохочення мешканців міста до творчих ініціатив у різних сферах життєдіяльності, оцінки досягнень активних громадян, які несуть славу рідному місту за підсумками 2018-2019 років вирішено провести у 2020 році за підсумками 2018-2019 років загальноміський конкурс «Людина року» і урочисту церемонію нагородження переможців на центральній площі міста Переяслава у травні 2020 року.

19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила своєю постановою Державний герб незалежної України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті — національний символ українців часів визвольних змагань XX століття. Проєкт герба, затверджений Верховною Радою, був розроблений групою українських геральдистів — Андрієм Гречилом, Олексієм Коханом та Іваном Турецьким. Один із символів державності та нашої ідентичності – Державний Герб. Він поєднує в собі дух нашого народу, підкреслює свободолюбство та незалежність, зв’язує між собою покоління українців.

21 лютого в Україні відзначили Міжнародний день рідної мови, свято української мови – одного з найцінніших надбань, які створили і залишили наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того, чим може гордитися наш народ. Державність мови є універсальною формою об’єднання людей в одне ціле, в один народ. Наша рідна мова – важливий чинник самовизначення українського народу, надійна основа розвику країни.

21 лютого в залі засідань Переяславської міської ради відбулася зустріч з жителями міста щодо особливостей тарифоутворення та надання послуг із теплопостачання в Переяславі, в рамках проведення консультацій з громадськістю.

21 лютого відбулося чергове засідання робочої групи з питань розвитку туристичної галузі в Переяславі. Учасники наради, кожен відповідно до свого напрямку роботи, повідомили про хід виконання доручень отриманих від міського голови під час проведення минулого засідання та визначили наступні кроки у роботі з питань розвитку туризму в місті. 

По закінченні апаратної наради міський голова провів нараду з керівниками комунальних підприємств.

Додати коментар