Старшокласники ЗОШ №2 відвідали відділ поліції

21 лютого 2020 року, фахівцями Переяслав-Хмельницької міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості було  проведено професіографічну екскурсію для учнів 9-го класу загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів №2. Старшокласники мали можливість відвідати Переяслав-Хмельницький відділ поліції головного управління Національної поліції в Київській області.

 Учні мали гарну змогу зсередини побачити роботу служби, до якої звертаються в найскладніших життєвих ситуаціях, побувати у залі засідань відділу поліції де їм було проведено міні-лекцію, на якій інспектор ювенальної превенції, лейтенант поліції – Іван Костюк розповів про професію поліцейського та її переваги, проінформував про навчальні заклади Міністерства внутрішніх справ України та умови прийому до лав поліції, а також нагадав учням про основні аспекти кримінальної та адміністративної відповідальності неповнолітніх. Далі екскурсія продовжилась за участі інструктора з особистої безпеки, старшого сержанта поліції – Вадима Кравченка. Саме він продемонстрував спеціальні засоби – амуніцію та засоби захисту поліцейських: жилет, каску, наручники, ПР – 73, та різні види вогнепальної зброї, які допомагають полісменам в їхній службі. В ході демонстрації, діти мали можливість приміряти елементи амуніції, а також зібрати та розібрати зброю.  Учні були надзвичайно активні та з цікавістю ставили багато запитань працівникам поліції.

Проведення подібних заходів – надзвичайно позитивна та корисна практика, яку необхідно продовжувати і надалі. Адже вони розвивають почуття особистої відповідальності, формують рівень довіри дітей до працівників поліції.  

 

Додати коментар