У Будинку художньої творчості уже восьмий раз поспіль відбувся фестиваль “Cкарби родинної творчості” (Фото)

Мистецька подія, фестиваль «Скарби родинної творчості», зібрала родини Переяславського будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді вже ввосьме, здивувала новими відкриттями та стала ще однією сходинкою до родинного єднання.
Фестиваль БХТДЮМ має своїх шанувальників серед поважних людей нашого міста, які були гостями і цьогорічного свята. Це міський голова Костін Тарас Вікторович, його заступник Губенко Валентина Валеріївна, начальник відділу освіти Ярмоленко Петро Миколайович, начальник служби у справах дітей та сім’ї Лой Катерина Іванівна, завідуюча міським методичним кабінетом Божко Ірина Віталіївна, методист міського методичного кабінету Лавренюк Галина Іванівна. Вітаючи учасників фестивалю, вони підкреслювали особливість освітнього процесу БХТДЮМ, в основі якого постійна співпраця «діти – батьки – педагог», що вибудовується на принципах взаємоповаги, довіри, відповідальності та рівноправному партнерстві.
Хочеться наголосити, що метою фестивалю «Скарби родинної творчості» є презентація результатів такої співпраці, спільної діяльності та співучасті дітей, батьків і педагогів. Адже на сцену вперше за своє життя виходили батьки (мами і татусі) чи бабусі, які впродовж останніх місяців, що передували фестивалю, ретельно ходили на заняття гуртків разом зі своїми дітьми. Батьки юних танцюристів вивчали танцювальні па, а хтось вперше взяв у руки мікрофон і вчився співати. А дев`ять родин разом працювали над виготовленням родинного оберегу. І, звичайно ж, супроводжували батьків у їх творчих спробах творчі, терплячі та самовіддані педагоги Переяславського будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді.
Учасники фестивалю подарували присутнім яскравий, емоційний концерт, у вінку якого сплетися українська народна і сучасна пісня, ритми романтичних та запальних танців і щира українська душа. Вражали ніжні та проникливі хореографічні композиції у виконанні мам, татусів та вихованців студії сучасного танцю «Шоколад», керівник Анна Наконечна; проникливий контемп та жартівлива композиція про котів та мишенят від представників зразкової хореографічної студії «Перлина», керівник Ірина Марченко; емоційні акробатична та запальна хореографічна постановки у виконанні мам та вихованців акробатично-хореографічної студії «Фантазія», керівник Тетяна Ковшун. Пісні, результати своїх занять у вокальній студії «Акорд», керівник Людмила Стрілець, щиро і старанно виконували гуртківці, їх мами та бабуся. Хід фестивалю гармонійно доповнив сценічний перфоменс родинних оберегів, виготовлених родинами в гуртках «Дизайн композицій», керівник Тетяна Буторіна; «Крій та шиття», керівник Людмила Щава; «Сувенір», керівник Світлана Кондратенко; «Ми малюємо світ», керівник Тетяна Трухан; «Паперопластика», керівник Ніна Товкун; «Майстриня», керівник Лідія Висовень та студії образотворчого мистецтва «ART DAY», керівник Марія Маркович.
Загалом у фестивалі взяла участь 51 родина. Але слід зазначити, що одні і ті ж самі родини тільки в різному складі брали участь у різних напрямках фестивалю: мами з донечками співали, а тата із тими ж донями танцювали.
Усі родини отримали торти від служби дітей та сім`ї Переяславської міської ради, начальник Катерина Лой, та Подяки від адміністрації Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді. Директор БХТДЮМ Ніна Товкун висловила особисту, по-материнськи теплу і щиру, вдячність від насолоди спілкування із небайдужими люблячими родинами – учасницями фестивалю. Вони завжди зворушують, чарують і хвилюють своєю теплотою, повагою, піднесеністю почуттів, аурою позитиву і оптимізму.
Члени Міської ради дітей Переяслава підготували фінальну вокальну композицію-подяку батькам від імені усіх гуртківців за допомогу і підтримку в усіх справах, за родинне тепло, розуміння і любов.

Додати коментар