Музейний шлях довжиною в 50 років

У житті є різні ювілеї – з дня народження, з дня одруження, ювілей підприємства тощо. А от для наукового співробітника Меморіального музею Г.С.Сковороди Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» Нікітіної Валентини Василівни цей день є особливим і визначним.

12 лютого 50 років тому Валентина Нікітіна розпочала свій трудовий шлях, після закінчення Полтавського державного педагогічного інституту ім. Короленка екскурсоводом в Переяслав-Хмельницькому державному історичному музеї. За півстоліття Валентина Василівна пройшла довгий і цікавий шлях, в результаті якого накопичувався досвід, знання, створювались нові експозиції, збільшувався музейний фонд, розбудовувався Заповідник в м. Переяславі. Валентина Василівна має дивовижну працездатність, якої вистачає на науку, на родину і на активне громадське життя. За самовіддану працю на ниві культурної діяльності та збереження культурної спадщини України має численні відзнаки. Зокрема:

– Почесна відзнака Міністерства культури і туризму України «За багаторічну плідну працю в галузі культури» (2003р.);

– Державна туристична адміністрація України нагородила нагрудним знаком «Почесний працівник туризму України» (2003 .);

– Державний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди нагородив «Почесною відзнакою» (2010 р.)

– має численні грамоти адміністрації НІЕЗ «Переяслав»

– від Національної спілки краєзнавців України Диплом лауреата премії імені Героя України Михайла Сікорського.

З нагоди поважної дати шановну Валентину Василівну Нікітіну привітали  генеральний директор НІЕЗ «Переяслав» Олексій Лукашевич, міський голова Тарас Костін, Директор Міжнародного центру сковородинознавства Микола Корпанюк, директор наукової бібліотеки Університету імені Григорія Сковороди у Переяславі Ольга Шкира, ветерани музейної справи Переяславщини, колеги та друзі. У цей день Валентину Василівну привітати прийшов Народний аматорський ансамбль «ВОДОГРАЙ» (художній керівник Надія Потупа, музичний керівник Володимир Петреченко).

Шановна Валентино Василівно, прийміть велику вдячність за багаторічну плідну працю, особистий внесок у розвиток музейної справи Переяславщини. Зичимо Вам здоров’я, щастя, миру і добробуту Вам і Вашій родині, великих успіхів і здобутків у всіх справах, наснаги та натхнення, довгих років життя у міцному родинному колі та серед вірних друзів і надійних колег. Хай винагородою за Вашу невтомну працю, буде людська вдячність.

Додати коментар