«Я – сильна. Я – зможу!» Відбувся психологічний тренінг-підтримка для жінок

11 лютого у Центрі розвитку підприємництва Переяслав-Хмельницької міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості був проведений психологічний тренінг для жінок, сім’ї, яких перебувають у складних життєвих обставинах «Я – сильна! Я – зможу!», який організували працівники міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Переяславської міської ради спільно з ГО «Інститут підтримки громадських ініціатив».

15 учасниць тренінгу говорили,  зокрема, про такі якості як рішучість, підтримку та розуміння близьких людей, про те, що кожна жінка аби досягнути успішності повинна мати гармонійну родину, освіту та досвід роботи, вміти долати життєві випробування та визначати власні ресурси. 

Директор міського центру соціальних служб Людмила Борисюк привітала учасниць тренінгу та побажала отримати нові знання та цікаво і змістовно провести час. Очільниця ГО “Інститут підтримки громадських ініціатив” психологиня Світлана Коломієць наголосила, що безумовно роль «мами і домогосподарки» є  однією з найголовніших у світі, і що будь-яка жінка, яка працює і це приносить їй натхнення і задоволення уже є успішною.

За допомогою асоціативних метафоричних карт, жінки-учасниці разом з психологинею відпрацювали моделі поведінки під час стресових ситуацій, шляхи налагодження контактів з близьким оточенням, вчились зберігати власні границі та долати апатію і безініціативність.

Директор Переяслав-Хмельницької міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості  Любов Красова розповіла учасницям тренінгу про можливості відкриття власної підприємницької діяльності, як інструменту особистісного  самовираження та розвитку жінки.

Наприкінці тренінгу учасницям заходу, працівники міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Переяславської ради, вручили гігієнічні набори догляду за собою,  наголосивши, що жінка в будь-який час, незалежно від різних життєвих ситуацій повинна бути сильною, впевненою та доглянутою, самовдосконалюватись, не зупинятися на досягнутому і рухатись далі. 

Всі присутні отримали задоволення  від спілкування та здобули корисну інформацію щодо підвищення власної самооцінки, попередження емоційного вигорання та реалізації свого професійного потенціалу.

 

                                                                                       Юлія Лялька, заступник директора –

                                                                                       начальник відділу соціальної роботи МЦСССДМ

Додати коментар