У місті відбувся тренінг «Місце ОСББ на ринку комунальних послуг»

5 лютого 2020 р., м. Переяслав (Київська область).  За підтримки Переяславської міської ради та Проекту ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES) пройшов тренінг «Місце ОСББ на ринку комунальних послуг».

Метою тренінгу було проінформувати представників ОСББ міста Переяслав про новини у законодавстві у сфері ЖКП, допомогти обрати зручну для себе схему отримання комунальних послуг.

Тренінг розраховано на ОСББ, які мають досвід роботи  та чітко розуміють  якої саме інформації їм бракує.

На початку тренінгу консультант проекту HOUSES Інна Волошина ознайомила його учасників з новинами в діяльності ОСББ Київського регіону. Головна новина – створення Громадської організації «Рада ОСББ Київської області», яка об’єднала 13 ОСББ з 13 міст Київської області.

Протягом тренінгу Інна Волошина та регіональний координатор проекту у Київській області Микола Смірнов розповили про основи законодавства у сфері ЖКП, про моделі організації договірних відносин з надання комунальних послуг у багатоквартирному будинку, про принципи комерційного обліку комунальних послуг, а також про роль і місце ОСББ в наданні комунальних послуг.

Наприкінці зустрічі було багато запитань від учасників на які спікери надали грунтовні відповіді.

 Учасники домовились провести наступну зустріч у березні 2020 року.

Довідкова інформація:

Проект «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES) фінансується Європейським Союзом та впроваджується Програмою розвитку ООН. Проект діє в усіх областях України у містах, районних центрах, сільських та селищних радах, об’єднаних територіальних громадах та м. Києві. Проект навчає та консультує ініціативні групи та ОСББ щодо створення, ефективного управління, ведення бухгалтерії ОСББ та підвищення рівня енергоефективності будинків. Долучитися до Проекту можна зареєструвавшись на сайті www.houses.in.ua. Більше про Проект за посиланням http://bit.ly/2Y55VGI 

 

Додати коментар