На київщині стартує проєкт «SMART-рішення як сучасний інструмент розвитку громад»

Ключовими завданнями сьогодення є формування спільного підходу органами державної влади та органами місцевого самоврядування в наданні доступу до адміністративних, інформаційних та соціальних послуг, їх інтеграції, розпоряджання своїми електронними інформаційними ресурсами, вирішення питань безпеки та захисту.

Міністерство розвитку громад та територій України спільно з Асоціацією малих міст України ініціює проєкт «Smart-рішення як сучасний інструмент розвитку громад».

Мета проєкту: впровадження інноваційних рішень для підвищення комфорту проживання в громадах, прозорості в прийнятті рішень, швидкості та якості надання послуг, а також зменшення вартості та споживання ресурсів.

В рамках проєкту передбачено:

  • Створення майданчику між органами місцевого самоврядування, органами влади та бізнесом для втілення інноваційних рішень в малих містах України.
  • Проведення регіональних семінарів за темою впровадження новітніх технологій «розумного міста».
  • Забезпечення якісної методологічної та комунікаційної підтримки органам місцевого самоврядування щодо впровадження smart-рішень.
  • Інформування місцевої влади та громад про переваги імплементації сучасних рішень концепції «Smart city», зокрема, можливостей та переваг отримання адміністративних послуг в електронній формі з метою стимулювання попиту на користування електронними сервісами.
  • Обрання найбільш перспективних громад з точки зору очікуваної ефективності та спроможності стати позитивним прикладом для інших міст.

Просимо розглянути можливість впровадження проєкту «Smart рішення як сучасний інструмент розвитку громад» на місцях  та долучитися до потенційних учасників.

Контактна особа від Асоціації малих міст України: виконавчий директор АММУ Катерина Проценко: (067) 401 40 83.

Додати коментар