У місті відбувся культурно-просвітницький захід “Пам’ятай про Крути”

29 січня у Дитячій музичній школі імені П.Сениці міста Переяслава відбувся культурно-просвітницький захід “Пам’ятай про Крути”.

Тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, спить в знаних і безіменних могилах, розкиданих по рідній і чужій землі, – присвячується. Цвіту нашого народу, його славним синам і дочкам, що в розквіті своїх духовних і фізичних сил віддали молодість і найдорожче, що є в кожного з нас, – життя, – присвячується. Тим, кого в умовах більшовицької тиранії ми повинні були забути і викреслити з своєї пам’яті та історії, героям, що впали в страшному бою під Крутами,- присвячується.Сьогодні в Україні згадують події 29 січня 1918 року, відомі як бій під Крутами. Ця битва – символ героїзму української молоді. Тоді холодного січневого дня 1918 року в нерівному бою проти переважаючих сил ворога виступили зовсім юні, але нескорені захисники своєї Батьківщини. Бій тривав до вечора, було відбито кілька атак, бойові втрати складали до 300 убитих, поранених, полонених

Із промовою виступила заступник міського голови Валентина Губенко,  кандидат історичних наук, завідувач науково-дослідного відділу історичного краєзнавства НІЕЗ «Переяслав» Тарас Нагайко, вшанували пам’ять Героїв Крут хвилиною мовчання, пригадали жертв Голокосту, Героїв Небесної Сотні, відзначили подвиг сучасних героїв – учасників АТО. Тематичні творчі номери підготували: студія конферансу «Без шаблонів», тріо викладачів «Ad Libitum» у складі Олени Доброскок, Ольги Нестерук та Олени Поночевно, дует у складі Гуленка Богдана та Брика Назара (кл. викладачів Вікторії Завадської та Тамари  Кичак): «Пливе човен», Наталія Александрова, Валерія Заноза. Ведучий заходу – Едуард Нікітін. 

Захід проведено спільними зусиллями відділу культури і туризму міської ради та творчого колективу Народного центру культури «Зустріч».  

Додати коментар