Завдяки команді «New Generation» із ЗОШ №4 наше місто окрашує два вказівники, які вказують дорогу до історичних пам’яток туристам та місцевим

Неодноразово кожен з вас в соціальних мережах протягом останніх 6 місяців бачив в стрічці новин відео-ролики та опитування від команди школярів ЗОШ №4 «New Generation» .Що ж це за діти та команда ми хочемо розповісти більше.
З вересня 2016 року за підтримки Міністерства освіти і науки по всій Україні стартував освітній проект «Відкривай Україну». Мета проекту  об’єднувати школярів малих міст  у команди та в онлайн режимі надавати необхідні  компетентності для написання проектів та  їх реалізації у своєму місті.
Проект розрахований на 270 малих міст України,1000 команд, 15000 учнів та 1000 вчителів.
Учасники мали реалізувати два проекти  мета яких покращити життя у своєму місті: на шкільному та міському рівнях.
Сформувавши команду «New Generation» з  15 осіб, де були представники 7-11 класів  на шкільному рівні учні випускали власну шкільну газету.  А вже на міському рівні команда  ЗОШ І-ІІІ ступенів  №4 серйозно підійшла до питання розвитку міста Переяслав-Хмельницький  та провела соціальне опитування серед місцевих жителів, які виділили такі категорії проблем: 
-сміття 
-безпритульні собаки 
-дороги 
-дефіцит  інформаційних дошок 
Оскільки цього року наше місто святкує 1110-ту річницю від заснування міста, ми обрали категорію «дефіцит  інформаційних дошок» з якої випливає  проблема «дезорієнтації туристів на місцевості» вирішенням якої було встановлення вказівників. 
Структура проекту складалася з: 
-ініціативи місцевих;
-спонсорів ;
-співпраці з міською радою; 
-термін виконання 3 тижні. 
Розробивши структуру проекту, учасники сконструювали чорновий ескіз вказівника, а фірма «Абсолютпроектбуд» графічний варіант.  Оскільки ідея проекту була на високому рівні за підтримкою ми звернулися до міського голови Костіна Тараса Вікторовича та його заступника Губенко Валентини Валеріївни, щоб отримати консультацію та допомогу для дозволу на встановлення. Звісно, ж міська рада підтримала ідею юних ініціаторів. Після чого головний архітектор міста Анна Сергіївна, яка була в захваті від ідеї, погодила місце для встановлення вказівників. Отримавши підтримку на встановлення команда впевнено вирушила шукати фінансову допомогу у підприємців. Не стали осторонь  інтернет провайдер «XataNet» та ТОВ «ПереяславТранссервіс». 
За допомогою по виготовленню вказівників ми звернулися  до місцевого коваля Бойко Володимира, який разом зі своїми помічниками виготовили 2 вказівники за 5 днів, а ТОВ «Mtech» виготовили таблички за допомогою лазерних станків. 
Встановлювали їх працівники ВУКГ Міської Ради. 
Вже з 1 червня наше місто окрашує два вказівники, які вказують дорогу до історичних пам’яток та напрямки вулиць міста туристам та місцевим. 
Протягом дня  3 червня в місті Києві відбувався півфінал проекту «Відкривай Україну».
В  національному університеті М.Драгоманова в рамках освітнього фестивалю,де проходили безліч майстер-класів,навчання різних напрямків з участі відомих спікерів,одним з яких була Інна Совсун проходив відбірковий етап до фіналу всеукраїнського проекту.
 Серед 10 команд з Житомирської,Чернігівської та Київської області  наша команда зайняла 2 місце. До фіналу пройшла команда з міста Васильків,проект «Сортування сміття».
Для нас це великий досвід і ідея вказівників та встановлення їх це лише початок спільної справи всіх тих,хто допоміг нам в реалізації нашої ідеї в рамках даного проекту. Проте ми хочемо,щоб наше місто прикрашали безліч таких вказівників,які б несли користь та були окрасою історичного міста Київської області. 
Команда «New Generation» -це учнівське самоврядування школи,команда учнів,яка вдячна всім,хто допомагав і підтримував. 
Для нас це перший великий проект  та  крок щось змінювати, де бажання змінити та покращити своє місто на краще має велику силу та дає поштовх в усіх починаннях.

Додати коментар