Сумо Київщини: вражаючі підсумки міжнародних змагань у 2019 році. Підсумки підбила переяславка Вікторія Царук

Продовжуємо згадувати минулий рік, підбиваючи підсумки спортивного сезону-2019, яким він був для представників Київщини у різних видах спорту.

Підсумки спортсменів Київщини за 2019 рік в сумо підбиває Вікторія Царук, провідна сумоїстка Київщини, викладач кафедри спортивних дисциплін, ігор та туризму Переяслав-Хмельницького державного університету імені Григорія Сковороди:

«2019-й був знаковим роком для національної команди. Збірна України, до якої входять спортсмени Київщини, стала чемпіоном світу, обійшовши всі команди. Що ж до всеукраїнського рівня, то Київщина тримається в трійці лідерів країни».

Вікторія Царук. Фото

Вікторія Царук

Що ж відбувалося на світових дохьо за участю борців Київської області? Найбільш промовисто про це скажуть численні здобутки, титули й нагороди міжнародних змагань.

Але спочатку вельми цікавий факт. До української збірної входять три так званих «тяжика», і всі троє представляють Київщину. Грубо кажучи, на міжнародних змаганнях у важкій вазі, Київська область отримує першість. Ось наші героїні, які незмінно посідають місця на міжнародних подіумах: Вікторія Царук, Іванна Березовська, Світлана Ярьомка.

А ще Іванна Березовська – перша в європейському рейтингу в двох категоріях +80 і абсолютній!

Вікторія Царук, Іванна Березовська, Світлана Ярьомка. фото

Іванна Березовська, Світлана Ярьомка, Вікторія Царук

11-13 січня, Ерд (Угорщина), міжнародний рейтинговий турнір “Erd Cup”. Серед учасників збірної України – три спортсменки з Переяслава. Карина Кошиленко (КМС) у ваговій категорії до 60 кг виборює дві бронзи до 16-ти та до 18-ти років. Наталія Кондратюк (МС України) (73 кг) та Вікторія Царук (МСМК України) (+80 кг) привезли додому бронзові нагороди в категорії “дорослі”. А Іванна Березовська здобуває срібло та золото.

Erd Cup-2019. Фото

25 лютого, Луцьк, міжнародний турнір з сумо серед дорослих. Свої сили спробували сумоїсти Київщини. 2 місце 55 кг – Таня Сіваченко, 2 місце 95 кг – Анна Скорик, 1 місце +95 кг – Царук Вікторія, 1 місце 92 кг – Яшний Артем.

 25 лютого, Луцьк, міжнародний турнір з сумо серед дорослих. фото

26-27 лютого, Луцьк, чемпіонат України серед молоді до 21-го, до 23-х років та серед дорослих. В складі команди Київської області традиційно основну частину спортсменів складали переяславські сумоїсти. 60 кг – Мазура Костянтин, 3 місце. +80 кг – Анна Скорик, 3 місце. 77 кг – Барсен Руслан, 3 місце. 95 кг – Скорик Анна, 3 місце. 80 кг – Іра Чорнобай, 2 місце. +95 кг – Царук Вікторія, 2 місце. Абсолютна вагова – Царук Вікторія, 2 місце.

Луцьк, чемпіонат України серед молоді до 21-го, до 23-х років та серед дорослих. фото

16-го березня, Вінні (Естонія), міжнародний рейтинговий турнір з сумо серед дорослих “West wiru open 2019”. Чемпіонський титул виборола Іванна Березовська. Бронзовою призеркою стає Вікторія Царук у ваговій категорії +80 кг.

West wiru open 2019, Естонія. Фото

18-21 квітня, Таллінн (Естонія), чемпіонат Європи з сумо 2019. Україна посідає друге місце. Наталія Кондратюк – 5-те місце в категорії до 80 кг (дорослі). Вікторія Царук у складі команди виборола срібло. Іванна Березовська володарка срібла та бронзи.

 18-21 квітня, Таллінн (Естонія), чемпіонат Європи з сумо 2019. фото

9-11 серпня, Кротошин (Польща), Кубок Європи з сумо. За підсумками розіграшу нагород спортсмени української збірної вибороли 22 нагороди. Ярьомка Світлана (+95 кг), Березовська Іванна (абсолютна вага) стали володарками Кубку  Також представниці Київщини піднялись на другу сходинку турнірного п’єдесталу у своїх вагових категоріях. Царук Вікторія в +95 кг та абсолютній вазі здобула бронзові медалі.

9-11 серпня, Кротошин (Польща), Кубок Європи з сумо. фото

Вересень, Угорщина, чемпіонат Європи U-16 з сумо. Софія Кушнір – чемпіонка серед дівчат у ваговій категорії 55 кг.

Вересень, Угорщина, чемпіонат Європи U-16 з сумо. фото

13 жовтня, Осака (Японія), чемпіонат світу з сумо. Вперше Україна стала першою в загальнокомандному заліку та здобула 4 золотих, 2 срібні, 4 бронзові нагороди у віковій категорії дорослі. Світлана Ярьомка здобула золото в абсолютній ваговій категорії. Івана Березовська здобула срібло в категорії +80.

13 жовтня, Осака (Японія), чемпіонат світу з сумо. фото

Поки підбивалися підсумки 2019-го, з’явилися нові здобутки в році новому, 2020-му. 

Сумоїсти Київщини привезли додому шість нагород міжнародного рейтингового турніру з сумо «Erd cup», який 11-12 січня 2020 року приймав Ерд (Угорщина). Вікторія Царук виборола два срібла у категорії +80 кг та абсолютній. Анна Скорик виборола дві бронзи до 21 року у ваговій категорії +80 кг та абсолютній. Дві золотих нагороди здобула Світлана Ярьомка.

Вдалий старт!

Турнір з сумо «Erd cup», 11-12 січня, Ерд (Угорщина). Фото

Додати коментар