У 2019 році проведено 627 організаційно-роз’яснювальних заходів щодо запобігання та виявлення корупції, – Олег Воловін

У грудні 2019 року податківці Київської області провели перевірку окремих питань щодо дій посадових осіб ГУ ДПС у Київській області під час організації та проведенні документальної позапланової перевірки платника податків. Про це повідомив в.о. заступника начальника податкової служби регіону Олег Воловін. Зокрема, встановлено, що в ході документальної перевірки працівники податкової служби допустили недонарахування податкових зобов’язань з ПДФО та військового збору на суму більше 41 мільйона гривень.

За вищевказаними матеріалами прокуратурою Київської області зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України – зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

«Співробітникам податкової служби Київської області  регулярно роз’яснюються норми Закону України “Про запобігання корупції” з метою упередження надзвичайних подій і правопорушень та для виявлення обставин, що могли перешкоджати їх призначенню» – повідомив Олег Воловін.

Він зазначив, що протягом 2019 року співробітники управління запобігання та виявлення корупції провели 147 організаційно-роз’яснювальних заходів, вжито 480 заходів з надання методичної та консультаційної допомоги, а саме: 360 консультацій працівникам ГУ ДПС у Київській області в заповненні декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та 120 індивідуальних консультацій щодо дотримання антикорупційного законодавства. Окрім цього, вжито 298 заходи щодо запобігання та усунення конфлікту інтересів в ГУ ДПС у Київській області.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні такожна нашій офіційній сторінці у Facebookhttps://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/

ГУ ДПС у Київській області

Додати коментар