Визначився перший претендент представляти Україну на світовому конкурсі Sanremo Junior

13-річна Анастасія Мурміль з міста Буча стала тріумфатором та володаркою  Гран-прі дитячого пісенного фестивалю «Яскраві діти України», що проходив на Київщині. У лютому 2018 року вона візьме участь у всеукраїнському відборі за право представляти Україну на міжнародному конкурсі “Sanremo Junior”.

Гала-концерт фестивалю днями відбувся у приміщенні Київської обласної державної адміністрації та зібрав відомих митців України, юних учасників і їхніх вболівальників.

У журі – відомі на всю країну та за її межами митці, а саме поет і народний артист Юрій Рибчинський, співак Тарас Петриненко, співачка ILLARIA, фронтмен групи “СКАЙ” Олег Собчук та переможець п’ятого сезону “Голосу країни” Антон Копитін. Очолив журі засновник фестивалю, автор проекту, народний депутат України Ярослав Москаленко.  На сцені співають конкурсанти під “живий” акомпанемент та світлове шоу.

Як стверджують організатори конкурсу – громадська організація «Яскраві діти України», цьогорічний фестиваль став першим, охопивши дітей з Київщини. У кожному районі області 1280 дітей пройшли свої відбори. І за три тижні було обрано найкращих 37 номерів, які підготували дітлахи віком від 6 до 15 років. Напередодні фіналісти провели кілька днів у таборі МДЦ “Артек”, що у столичній Пущі-Водиці. Там вони тренувалися під наглядом Заслуженої артистки України та вокального тренера багатьох ТВ-проектів Рімми Шаповалової.

Автор ідеї і засновник фестивалю Ярослав Москаленко вважає, що такі конкурси потрібні завжди, незважаючи ні на які обставини у країні: “У нас відчувається дефіцит молодих талантів, як в спорті, так і в творчості. Згадайте, скільки артистів вийшло із “Таврійських Ігор” або “Червоної Рути”. Зараз був перший відбір. Далі естафету підхоплює Волинь, Хмельниччина, Сумщина, Запоріжжя. Потім переможці кожного відбору змагатимуться у всеукраїнському фіналі за право поїхати до Сан-Ремо. Національний фінал заплановано на 28 лютого 2018 року. А італійський фестиваль проходитиме у травні”.

Спеціальний гість фестивалю з Баку, переможець дитячого Євробачення в Азербайджані, фіналіст всесвітнього конкурсу «Sanremo Junior – 2017» Рустам Керімов виступив з прем’єрою пісні на азербайджанській мові.

По закінченню концерту, всі конкурсанти отримали дипломи учасника і подарунки від спонсорів. Багатьох відзначили спецпризами. Приміром, ректор КНУКіМ Михайло Поплавський вручив сертифікат на вступ до вишу 16-річному Михайлу Бєлошапці. Голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган подарував професійний синтезатор Катерині Гігійчук.

Призом глядацьких симпатій відзначили броварчанку  Еліну Іващенко, і саме вона  поїде восени представляти Україну на міжнародному джазовому конкурсі в Баку.

Конкурс «Яскраві діти України» стане щорічним. Нещодавно для цього було підписано франшизу між президентом міжнародного конкурсу «Sanremo Junior» Паоло Альберті та Ярославом Москаленком на п’ять років. Таким чином, кому не пощастило цього разу, має шанс спробувати свої сили в наступному році. 

Контактний телефон +38(067)964-34-59

Додати коментар