У музеї “Заповіту” відкрилася виставка “Петриківські дивотвори Марини Саркісян”

10 січня в приміщенні будинку-музею «Заповіту» Т. Г. Шевченка» міста Переяслава було презентовано персональну виставку творчих робіт “Петриківські дивотвори Марини Саркісян”. Художницю запросили працівники НІЕЗ «Переяслав», які і допомогли організувати експозицію. 

На своїй сторінці у мережі “Фейсбук” Марина Саркісян зазначила: “Сьогодні був неймовірно чудовий і прекрасний день! Відкриття персональної виставки у Переяславі вже, наче як у рідному домі! Чудовий Музей Заповіту Т. Г. Шевченка так радісно зустрів у свої обійми. Щирі і гостинні працівники музею, як добрі знайомі, підготували для мене і для всіх гостей грандіозний подарунок. Такий яскравий концерт, лагідні усмішки, теплі слова і неймовірно добрі люди зробили цей день для мене святом душі! Безмежно вам дякую за запрошення! Я в такому піднесенному настрої і в захваті, що це неможливо описати словами! Це наче день народження, або ювілей, хоча зараз і відбувається 10-та річниця моєї творчої діяльності. Мій Новий рік, має бути прекрасним, після всіх невдач, зрад і втрат… Я щаслива до небес! Ви вже добрі і рідні знайомі, з якими хочеться зустрічатися частіше! Будемо і надалі обов’язково дружити! Все пройшло на дуже високому рівні! І ця виставка залишить у серці самі найкращі почуття! Дякую, Переяслав, дякую всім працівникам музею Заповіту Тараса Шевченка! Ви чудові!”

Виставка робіт майстрині петриківського розпису Марини Саркісян у музеї «Заповіту» діятиме до кінця січня. Марина Саркісян — 42-річна художниця — українка з вірменським корінням. Вона є визнаним майстром петриківського розпису, членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України та Спілки дизайнерів України, магістром з дизайну інтер’єру, викладачем-дослідником. У 2017 році її було визнано «Жінкою року» у номінації «Жінка-митець».

Додати коментар