У Меморіальному музеї Г.С. Сковороди відбувся майстер-клас з бісероплетіння «Символ року»

Бісер – це намистинки, які різняться за своїм зовнішнім виглядом, розміром, формами та забарвленням. Нанизуючи їх на нитку, волосінь або звичайний дріт можна створити не тільки певний візерунок, але й об’ємний елемент або фігуру. Ще в давні часи люди Стародавнього Єгипту та інших африканських народів робили прикраси своїми руками, використовуючи при цьому кістки звірів, камені різних форм, скло, дерево, глину й черепашки. За їхніми повір’ями ці вироби мали велику силу: властивості талісмана й навіть магічну дію. Бісероплетіння зустрічалося скрізь: це і прикраси у вигляді біжутерії, і багаті візерунки на одязі, декор на амуніції. З часом матеріал для виготовлення виробів вдосконалився, а для виготовлення кольорових намистинок почали використовувати навіть дорогоцінні камені. Після винаходу скла прикрас для бісероплетіння стало набагато більше і вони удосконалюються й донині.

26 грудня 2019 року у Меморіальному музеї Г.С. Сковороди відбувся майстер-клас з бісероплетіння «Символ року». Напередодні новорічних свят учениці місцевої загальноосвітньої школи № 7 (учитель – Барабаш Галина Михайлівна) виготовляли новорічні прикраси з бісеру – мишенята, якими можна прикрасити ялинку. Щоб задобрити мишу, символ прийдешнього року, діти сплели з бісеру шматочок сиру.

Всі присутні отримали гарні враження та в черговий раз переконалися, що ялинкові прикраси можна робити власними руками – вони будуть нічим не гіршими від придбаних у магазині.

Завідувач НДВ «Меморіальний музей Г.С. Сковороди»           Тетяна Радіоненко

Додати коментар