Відбулося засідання комісії по заборгованості та засідання робочої групи з питань легалізації  виплати заробітної плати

         27.12.2019 року в залі засідань  Переяславcької міської ради відбулося  засідання комісії  з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків, погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій та стипендій та засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення в місті Переяславі.  Проводила   засідання   заступник   міського   голови  Наталія  Устич.

       На комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків, погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій та стипендій розглядалось питання про вжиті заходи щодо погашення заборгованості по різних податках до міського бюджету та стан погашення заборгованості по сплаті єдиного соціального внеску до пенсійного фонду. Заслухано 24 юридичні та фізичні особи-підприємця, які здійснюють діяльність на території  міста Переяслава, про причини виникнення боргу та терміни погашення. Начальник Переяслав-Хмельницького міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального  управління  юстиції  у  Київській області  Григорій Соколов  та Інна Кононова, головний державний ревізор-інспектор відділу погашення боргу Бориспільського управління  Головного управління   державної  податкової  служби   у  Київській  області повідомили про заходи, що вживаються відповідними службами для вирішення питання погашення боргів суб’єктами господарювання.

        На засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення в місті Переяславі – Хмельницькому запрошено та заслухано 9 суб’єктів  господарювання, які, за даними Переяслав-Хмельницького об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області у вересні   2019 року   нараховували заробітну плату працівникам нижче законодавчо встановленого  розміру мінімальної заробітної плати. Згідно пояснень роботодавців  було допущено помилки при здачі звітів.

       По питанню  офіційного  працевлаштування   працівників  робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення  міста  06.12.  2019 року було  проведено відвідування суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність на території міста.  За результатами  відвідування складено 13 актів опитування. 11 суб’єктів    господарювання     дотримуються   чинного законодавства  України  з  питань  праці, бо  з  працівниками, які на той час були на робочих місцях, укладені трудові договори  і  сплачуються  податки.

           2 суб’єкти  господарювання  не  уклали вчасно  трудові   угоди   із  працівниками, їм надано термін щодо укладення трудових  угод у відповідності  до  чинного  законодавсива  України.

             

 

                                                     Ольга Мусієнко, секретар комісії,

                                                     начальник відділу з питань охорони праці УСЗН

Додати коментар