Міський голова вдруге взяв участь у саміті “Шовковий шлях-2019”

Сучасний Китай впевнено завойовує провідні позиції у світі, до того ж Піднебесна відома своїми давніми традиціями та багатовіковою культурою. Тож не дивно, що сьогодні чимало країн прагнуть зближення із Китаєм, до поглиблення співпраці із ним на усіх рівнях. Минулого року міський голова Тарас Костін взяв участь у бізнес-саміті «Шовковий шлях 2018» (Китай) і  підписав угоду про вступ Переяслава в Альянс міст «Шовковий шлях».  Цьогоріч Тараса Вікторовича запросили презентувати інвестиційний і туристичний потенціал Переяслава у рамках саміту «Шовковий шлях-2019», що вже вчетверте проходив у Чжанцзяцзе, провінція Хунань (Китай) із 8 по 11 грудня. Традиційно участь у саміті взяли представники ООН і дружніх міст, посли, урядовці  та інші делегати міжнародних організацій, керівники транснаціональних підприємств та експерти аналітичних центрів багатьох країн світу.

Поїздка відбулася за підтримки Міжнародної громадської організації «Культурно-дослідницький центр України та Китаю «LanHua», голова правління Юрій Котик. Додамо, що поїздка відбулась за кошт приймаючої сторони.

Тарас Костін був одним із тих, із численної української делегації (на чолі із заступником міністра міністерства розвитку економіки торгівлі та сільського господарства України Інною Мєтєлєвою), хто мав можливість презентувати, у відеоформаті, Переяслав та його можливості перед високоповажними учасниками  панельної дискусії, що проходила в рамках тематичної конференції «Діалог про екологічну охорону, рішення спільного розвитку міст». Організатори Саміту відзначали неймовірну красу України та чіткі перспективи інвестування у туристичну галузь зокрема. «Я сподіваюся, що ця партнерська співпраця відкриє нові можливості для нашого міста та принесе позитивний економічний ефект…» – зазначив міський голова на апаратній нараді під час розповіді про свою поїздку.

«Попри всю зовнішню відмінність між нашими цивілізаціями, ми маємо дуже багато спільного в культурі, історії та філософії від витоків нашої історії і до християнського часу, навіть у середньовічні часи…» – розповідає Тарас Вікторович.  І додає: «У цьому була змога переконатися під час проведення виставки сувенірної продукції, яку презентували під час проведення панельних дискусій і тут, поруч із сувенірами господарів заходу, переяславські рукотворні роботи користувалися неабияким попитом…»

Додамо, що в рамках участі у бізнес-саміті Тарас Костін провів низку неофіційних зустрічей, зокрема, з представниками міста Сітан, провінція Чжецзян (або т.зв. Китайська Венеція) по питанню співпраці та взаємодопомоги в області туризму. До слова, в рік це місто відвідує близько 10 мільйонів туристів. Також Тарас Вікторович взяв участь у регіональному з`їзді туроператорів, презентувавши потенційні можливості нашого міста в частині туристично-дозвіллєвого розвитку. Про успіх презентації засвідчила велика кількість звернень щодо взаємообміну контактними даними по її закінченні.

Водночас, за словами міського голови, китайські партнери зацікавлені у співпраці з Переяславщиною. Останнім часом зростає зацікавленість китайських інвесторів проектами у сфері відновлюваної енергетики, а саме будівництво геліо- та вітроелектростанцій; сільського господарства тощо.

По завершенні саміту численні гості мали можливість відвідати мальовничі місця і виставки Чжанцзяцзе. Чжанцзяцзе – китайський національний парк, який був визнаний ЮНЕСКО об`єктом
всесвітньої спадщини. Тут знаходяться стовпи із кварцу висотою до 1080 метрів, які надихнули режисера фільму “Аватар” у 2009 році, і найвищий внутрішній ліфт у світі.

Довідка. Саміт у Чжанцзяцзе є четвертою щорічною зустріччю Міжнародної торгової палати Шовкового шляху, слідом за успішними зустрічами на найвищому рівні в 2016-2018 роках, кожна з яких залучила декілька сотень лідерів урядових, ділових та міжнародних організацій.

 P.S. У Переяслав Тарас Вікторович привіз не лише нові враження та задумки відносно розвитку міста, але й подарунки на згадку, які будуть зберігатися у міській раді.

 

 

Додати коментар