Кращі практики молодіжної роботи – у Переяславі

9 та 10 грудня управління молодіжної політики КОДА спільно із Київським обласним молодіжним центром зібрали на Форумі молоді Київщини 250 активістів, представників громадських організацій, молодіжних рад, студентства регіону.
Захід став фінальною підсумковою зустріччю за результатами реалізації Програми підтримки молоді на 2017-2020 рр “Молодь Київщини”.
Були раді вітати спікерами на заході представників мінкультмолодьспорту (мінмолодьспорту), зокрема Олександра Ярему, з яким обговорили стратегію державної молодіжної політики.
👩‍про роботу управління відзвітувала Марина Попатенко та обговорила з молоддю перспективи співпраці і реалізації проєктів за різними напрямками в області
😎 в.о. директора КЗ КОР “Київський обласний молодіжний центр” Андрій Михайлов мав діалог із представниками інститутів громадянського суспільства щодо форм молодіжної роботи на місцях та заходів у 2020 році
🙂до реалізації і активної участі в процесі долучилися в.о.директора Пластового вишкільного центру Ярослав Храпський, начальник відділу Інституту сімейної та молодіжної політики Леся Мукосєєва, партнери та колеги із національних та міжнародних організацій – Фонд Родини Богдана Гаврилишина, Британська Рада в Україні, Erasmus+, МНК, ВОВПО, Школа медіапатріотів, Ureport,майже 20 громадських організацій та ініціатив Київщини.
На завершення учасникам пощастило мати мотиваційну розмову із лідером гурту “Антитіла” Тарасом Тополею.
Потужна команда – потужна діяльність з любов’ю до молоді Київщини

Джерело

***

Вже традиційно підсумки року підбиваємо на обласному молодіжному форумі. Ірпінь – ідеальне місце й місто для події такого масштабу.
Цьогоріч веземо додому відзнаки, грамоти, цінні й корисні подарунки… та натхнення рухатись далі.
Отже,
#ДеньВуличноїМузики в Переяславі визнано кращою молодіжною практикою в Київській області.
#ТолокаХаб, його команда та історія створення поширюється по області та мотивує до відкриття подібних просторів і в інших регіонах.
#Переяслав стає все більш привабливішим культурним, туристичним, мистецьким центром області.
Поки що області)
Про новини з форуму, можливості та перспективи на 2020 напишемо окремо.
А наразі дякуємо організаторам форуму Управлінню молодіжної політики та національно-патріоттчного виховання при КОДА за чудову організацію події та щоденну роботу задля розвитку молоді Київщини!

Джерело

***

«Корінь нації-мандрівка Україною крізь віки» цього разу в числі трьох переможців довгоочікуваного обласного конкурсу «КРАЩА ПРАКТИКА МОЛОДІЖНОЇ РОБОТИ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ-2019».

Цікавий і приємний факт. З-поміж трьох десятків конкурсних заявок було визначено три переможці (місця не розподіляли) і 2 з 3 нагород поїхали до Переяслава. «#ДеньВуличноїМузики в Переяславі» та «Корінь нації-мандрівка Україною крізь віки». Всіх переможців вітаю. Маю до останньої практики відношення, тому дуже коротко напишу за що саме вона потрапила до числа кращих?

Проект «Корінь нації-мандрівка Україною крізь віки», відрізняється від інших заявок комплексним підходом, великою кількістю заходів, тривалістю (проект є постійно діючим) та результативністю. Протягом 2019 року організовано понад 55 спеціальних заходів різного рівня. На патріотичних маршрутах “Корінь нації-мандрівка Україною крізь віки” («Україна-1187» та «Незвідана Переяславщина»), у супроводі організаторів проекту, з просвітницькою метою побувало майже 1000 чоловік, більша частина з яких молодь та діти. У столичній області з’явились 27 інформаційних, патріотично-просвітницьких QR кодів, де можна побачити відео за участі науковців України та навіть Героїв України, про патріотичні місця і події Київщини Лівобережної – кожен безкоштовно має право отримати інформацію безпосередньо з самого місця. Все це стало можливим завдяки успішній співпраці з партнерами.
Перелік виконаних робіт можна ще продовжувати, але перерахованого вже достатньо для розуміння того, що це вартує місця в числі кращих молодіжних практик області. Та справа не в табличках і не в грамотах. Все значно глибше.
Будемо раді співпраці з усіма не одіозними людьми та організаціями (але й не політичними), які готові своїми та спільними справами показувати, що Лівобережна Київщина варта того, аби нею подорожувати, аби пізнавати її історію, природу та надихатись побаченим і почутим.

PS. Дякую Управлінню молодіжної політики та національно-патріотичного виховання КОДА, а також КЗ КОР “Київський обласний молодіжний центр” за співпрацю та підтримку.

Джерело

Додати коментар