Загальноосвітня ЗОШ №7 активно долучилась до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.
Дати початку та завершення цієї акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.
Шістнадцятиденний період охоплює наступні важливі дати:
25 листопада
Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок
1 грудня
Всесвітній день боротьби зі СНІДом
2 грудня
Міжнародний день боротьби з рабством
3 грудня
Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями
5 грудня
Міжнародний день волонтера
6 грудня
Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі
9 грудня
Міжнародний день боротьби з корупцією
10 грудня
Міжнародний день прав людини
Наша школа активно долучилася до цієї акції: проведено конкурс дитячого малюнку «Світ без насильства очима дітей», конкурс шкільної газети на тему «Стоп насильство!»(5-7 класи), проведено виховні години на тему «Види і форми насильства в сім’ї», «Попередження домашнього насильства», «Профілактика ВІЛ-інфекцій та СНІДУ», годин спілкування на теми: «Вплив алкоголю, наркотиків, тютюнопаління на поведінку людини», «Життя це мить. Зумій його прожити», «Зроби свій вибір: здоров’я – чи алкоголь і цигарка?». Учні 5-11 класів переглянули та обговорили документальні фільми «Насильство в сім’ї», «Рабство і професії», «Як не стати рабом», « СНІД та ВІЛ : міфи і факти». Проведено акції « Наші долоньки проти насильства» (1-4 класи), « Червона стрічка» (5-11 класи), бесіди з елементами тренінгу « Моє життя» (9-11 класи), « Ні, насильству!» ( 6-7 класи), круглий стіл для старшокласників «Моє життя в моїх руках» (10-11 класи). У бібліотеці проходить тематична виставка літературних джерел з теми «Запобігання насильству в сім`ї».
 
 

Додати коментар