Важливим завданням начальник поліції назвав повернення довіри переяславців

29 листопада міський голова Переяслава Тарас Костін провів І пленарне засідання чергової 75 сесії. Першим у порядку денному було “…заслуховування інформації про стан злочинності, правопорушень, результати діяльності міського відділу поліції” – повідомляється на порталі Переяслав.City.

Її начальник Максим Скидан розповів, що, після відомої, резонансної події, коли загинув п’ятирічний хлопчик, з липня цього року для нього важливим завданням було відновлення довіри людей до правоохоронців.

– Після тієї трагедії, у міському відділі було замінено керівний склад, – зазначив. – На посади заступників, начальників відділів та секторів було набрано людей, які до цього не працювали у міському відділі.

Всього на сьогодні по штату у поліції повинно бути 132 особи. Некомплект складає 27 осіб. Така суттєва нехватка кадрів змушує керівництво поліції постійно шукати людей з відповідними якостями, які б хотіли служити в їх структурі. Зокрема, в результаті співпраці з ОТГ Переяславщини було відібрано двох людей, які після відповідної підготовки будуть служити дільничними офіцерами у громадах.

 З початку року і станом на кінець жовтня, за його словами, було зареєстровано 6419 повідомлень про правопорушення, що на 4 % менше, ніж за аналогічний період минулого року. З них з ознаками кримінальних правопорушень – 516. Щодо видів скоєних злочинів, крадіжок – 88 (46 розкрито), грабежів – 7 (5 розкрито), розбій – 1 (розкрито), угон транспорту – 10 (5 розкрито), шахрайство – 48 (21 розкрито), незаконний оббіг наркотиків 46 (21 особі повідомлено про підозру) і таке інше.Дільничними офіцерами поліції за 10 місяців було складено 1255 адмінпротоколів. Підрозділом водної поліції було виявлено 6 злочинів, а от адмінпротоколів ними було складено 76, в тому числі 26 на осіб, що керували транспортними засобами у нетверезому стані, решта – за незаконний вилов риби.

Щодо патрульної поліції, кількість нарядів цього підрозділу було збільшено з одного до трьох, які реагують на повідомлення щодобово. До того ж до цього підрозділу продовжується набір.

Це дасть можливість більш оперативно реагувати на повідомлення.

Крім нестачі кадрів, на яку суттєво вплинула реорганізація відділу, ще однією проблемою Максим Скидан назвав певні проблеми технічного забезпечення. Більшість службового транспорту вже має досить великий термін використання, оновлення потребує комп’ютерне забезпечення і таке інше.

– У місті працює система відеонагляду, але не в тій якості, не в тих обсягах, які б ми хотіли, – звернувся він до депутатів. – Якщо йти у ногу з часом, то камери, що стоять на в’їзді та виїзді з міста, повинні зчитувати номери автотранспорту, ті, що є у місті, – розрізняти обличчя людей. Цього можна було б досягти, якщо в систему відеонагляду вживити таку сучасну технологію, як система “інтелект”. Наприклад, вона могла б одразу ж фіксувати автомобілі, що знаходяться у розшуку.

Запропонував передбачити таку модернізацію у відповідній міській програмі.

Учасники засідання поставили йому ряд запитань, щодо перспектив розкриття тих чи інших злочинів та правопорушень, що траплялися у минулому. Начальник поліції сказав, що давати конкретні відповіді саме зараз не готовий, але на своєму робочому місці він постійно. Тож з ними вони можуть звертатися у будь-який час. Тоді буде можливість з’ясувати обставини цих справ більш детально.

Леонід Мілютін

Додати коментар