Відділ культури і туризму міської ради

Начальник відділу  Шуткевич Валентин Сергійович (04567) 5-66-54
Головний спеціаліст Гуріна Вікторія Миколаївна  (04567) 5-66-54
Головний спеціаліст Руденко Юрій Миколайович  (04567) 5-66-54


Дні прийому громадян:
щосереди з 10.00-16.00 (обідня перерва з 12.00 до 13.00)

Адреса:  вул. Григорія Сковороди, 81, м. Переяслав,

Бориспільський район, Київська область, 08400

Централізована бухгалтерія відділу культури і туризму (спеціалісти: 4):

  • Лебединець Лариса Володимирівна, головний бухгалтер, тел. (04567) 5-53-23;
  • Пручковська Тетяна Едуардівна, бухгалтер І категорії;
  • Пльохан Тетяна В’ячеславівна, бухгалтер І категорії;
  • Коваленко Наталія Василівна, бухгалтер-економіст.

 Положення про відділ

Положення

Завдання та функції відділу визначені Положенням про відділ.

Відповідно Положення про відділ, на виконання заходів Комплексної програми розвитку культури міста Переяслава, затвердженого календарного плану загальноміських культурно-мистецьких заходів відділ культури і туризму, забезпечує проведення різнопланових заходів: урочистостей та концертних програм до державних, міських, професійних, календарно-обрядових свят, мітингів, вечорів пам’яті, творчих вечорів, фестивалів та конкурсів різних рівнів.

У сфері туризму відділ сприяє розвитку виробництва сувенірної та рекламної продукції, проводить інформаційну, рекламну та видавничу діяльність у галузі туризму; бере участь у проведенні вітчизняних, міжнародних виставок, виставок-ярмарків, методичних та науково-практичних семінарів, конференцій; організовує у межах своїх повноважень надання інформаційних і правових послуг, методичної допомоги з питань туризму суб’єктам підприємницької діяльності.

Сьогодення ставить складні завдання перед сферою культури. Це – створення по-справжньому національної культури, здатної водночас забезпечувати духовні потреби суспільства, служити фундаменту для міцної, національної ідентичності і здобувати гідне місце серед інших національних культур у непростому, глобалізованому світі.

Впродовж 2020 року діяльність відділу культури і туризму Переяславської міської ради була зосереджена на впровадженні нових форм і методів роботи закладів культури в умовах карантину (дистанційне навчання у мистецьких школах, онлайн-заняття гуртківців, онлайн- та відео-концерти, мітинги, культурно-мистецькі акції, виставки), відродженні та розвитку культурної та мистецької спадщини, реалізації заходів Програми розвитку туризму.

За 2020 рік відділом культури і туризму та підпорядкованими закладами проведено 122 заходи, з них культурно-мистецьких – 81, дискотек – 13, вечорів відпочинку – 20, виставок – 8.

У березні 2020 року у приміщенні Народного центру культури «Зустріч» відбувся атестаційний огляд художніх колективів на підтвердження/присвоєння звання «зразковий/народний», під час якого підтвердили своє звання 8 художніх колективів міста.

Проведено демонтаж аварійного недобудованого концертного залу НЦК «Зустріч». Виготовлено проект документів на встановлення автоматичної пожежної сигналізації та системи оповіщення в НЦК «Зустріч» на суму 76,024 тис грн. У НЦК «Зустріч» проведено обробку дерев’яних конструкцій даху на суму 70,265 тис грн, проведено поточний ремонт на суму 20,0 тис грн. Придбано бойлер на суму 4,82 тис грн. За кошти спецрахунку НЦК «Зустріч» придбана музична апаратура на суму 45,264 тис грн, проведено поточний ремонт динаміків на суму 10,357 тис грн.

У клубі мікрорайону «Трубайлівка» проведено роботи по заміні системи електропостачання, зроблений поточний ремонт сцени на суму 71,259 тис грн та проведено обробку дерев’яних конструкцій сцени на суму 18,95 тис грн. Придбано декоративну огорожу для закладу на суму 10,0 тис грн. Проведено заміну системи опалення клубу – переведено на електричне опалення та закуплені конвектори на загальну суму 17,7 тис грн. Для клубних закладів придбано трибуну і стільці на загальну суму 22,3 тис грн, сміттєві баки на суму 11,8 тис грн. Для забезпечення проведення загальноміських заходів хореографічного напрямку придбаний лінолеум на суму 25,05 тис грн. У клубі мікрорайону «Борисівка» проведено поточний ремонт надвірної вбиральні на суму 49,628 тис грн.

По закладах культури проведено енергоаудит, проведена перезаправка вогнегасників.

У Переяславській мистецькій школі імені Павла Сениці проведено прочистку каналізаційної системи на суму 13,529 тис грн.

Для Переяславської художньої школи придбано мольберти і стільці на загальну суму 48,0 тис грн, бойлер на суму 3,92 тис грн.

На проведення загально-міських культурно-мистецьких заходів витрачено 623,687 тис грн.

З метою розробки стратегії збільшення потоку екскурсантів та створення нових можливостей для активного відвідування туристами Переяславщини протягом 2-3 діб, на підставі пропозицій голови громадської ініціативи «Корінь нації» Миколи Богатиря у січні-березні 2020 року проведено 9 нарад, за результатами яких розроблено концепцію модернізації інфраструктури, промоції та естетичного наповнення міста.

У січні місяці підготовлено та направлено матеріали для участі у грантових програмах Українського культурного фонду «Культурні столиці України» та «Дебюти». Незважаючи на те, що обидві заявки не пройшли відбір («Дебюти» дійшли до останнього етапу), робота в даному напрямку дала достатньо досвіду для подальшої участі в подібних проектах.

У січні за участі туристичного експерта, координатора з розвитку проекту «Зелені Шляхи в Україні» Сергія Підмогильного проведено робочі зустрічі з керівництвом міської ради та Циблівської ОТГ щодо створення стратегії розвитку туризму та активізації екологічного туризму на Переяславщині. За результатами даних зустрічей вирішено погодити старт розробки стратегії туристичного розвитку нашого регіону. Дане рішення окремим пунктом занесено до Програми розвитку туризму на 2020-2021 роки.

На лютневій сесії міської ради затверджено Програму розвитку туризму на 2020-2021 роки. Протягом січня-лютого опрацьовано необхідності в модернізації інфраструктури маршрутом «Україна-1187». Враховуючи те, що даний маршрут може бути частиною обласного туристичного маршруту «Незвідана Київщина», визначено першочергову необхідність в його облаштуванні. Розроблено макети інформаційних дошок та іменних дошок, присвячених видатним постатям Переяслава.

Впродовж року проводилась робота по створенню інформаційно- просвітницького центру «Народний музей». Даний проект є ініціативою громадського діяча та голови ГІ «Корінь нації» та спрямований на розвиток туризму та історико-патріотичного виховання молоді.

У лютому-березні проведено аналіз роботи з виявлення об’єктів нематеріальної культурної спадщини, також з урахуванням можливості їх долучення до розвитку туризму. Ведуться консультації з підготовки документів щодо подання виявленого об’єкту на розгляд відповідної комісії.

Проводилися консультаційні заходи щодо вирішення питання про повернення синагоги з приватної власності у власність громади. Дана автентична будівля стане ще одним вагомим туристичним об’єктом з довгим історичним минулим.

Започаткована та триває робота по наповненню сайту міста інформацією, цікавою туристам та екскурсантам. Також публікуються історичні, краєзнавчі, просвітницькі матеріали.

У рамках проекту «Відкрий Україну» в червні місяці проведено заходи щодо налагодження контактів та домовленостей про співпрацю з працівниками галузі туризму міста Кам’янець-Подільський.

  • проведено новий для Переяславщини захід – заплив Legendary Swim – Pereyaslav, участь у якому взяли спортсмени як всієї України, так і з зарубіжжя.
  • вже вп’яте на зовсім новому рівні проведено спортивно- культорологічний захід «Дніпро Ревучий».

З метою популяризації міста в режимі онлайн, в рамках відзначення Дня міста, за сприяння відділу культури і туризму розроблено та впроваджено віртуальну екскурсію містом «Переяслав-град – 360».

  • на території інформаційно-просвітницького центру «Народний музей» відбувся захід, присвячений Дню туризму, на якому відбулася презентація муралу з видатними постатями Переяслава.

У місті започатковано інфраструктурні перетворення для поліпшення умов перебування в Переяславі потенційного туриста. Але, на сьогоднішній день основними проблемами для розвитку туризму в місті продовжують бути відсутність туристичної інфраструктури та рівень благоустрою, над вирішенням питань щодо чого й працює теперішня команда:

    • відсутність необхідної кількості та облаштування наявних парковочних зон;
    • відсутність достатньої кількості вбиралень;
    • неналежна якість благоустрою парків міста (тим більше у центральній частині міста);
    • неналежна якість благоустрою можливих туристичних маршрутів (піших, автомобільних, велосипедних, водних тощо);
    • незабезпеченість умов на маршрутах для туристів з обмеженими можливостями;
    • відсутність інформаційних вказівників;
    • відсутність інформаційних знаків;
    • відсутність інформаційних дошок;
    • недостатня забезпеченість території біля де-яких пам’яток площами для масових відвідувань туристами (екскурсантами);
    • нерозвинена мережа послуг галузі громадського харчування;
    • мала кількість креативних, стилістичних, історичних локацій тощо.

Положення про відділ 
Зміни до Положення про відділ 

 

АРХІВНІ МАТЕРІАЛИ