Переяславські баскетболістки вийшли на третю сходинку в турнірній таблиці

Минулих вихідних відбулися матчі чергового туру першості України з баскетболу серед жінок у вищій лізі. Команда із Переяслава, яка виступає в групі «А», приймала вдома збірну Києва-ТНУ. Спортивна зала ЗОШ №7 ледь вмістила всіх вболівальників, які прийшли в суботу підтримати свою команду – повідомляє Переяслав.City.

Здобувши перші два очки, киянки повели в рахунку і лідирували аж до середини третьої чверті. Відрив іноді складав 12 очок. Баскетболістки БК «Переяслав» давали багато вільного простору суперницям, і ті розігрували красиві результативні комбінації. Після великої перерви господарки вийшли на гру вмотивованішими. Вони не лише наздогнали суперниць, а навіть і повели в рахунку. Але Каріна Панчук, гравець основної п’ятірки, отримала п’ять попереджень і змушена була стати глядачкою. Киянки скористались цим і довели справу до перемоги 78:72.

В атаці збірна КиєваВ Наступного дня, у неділю, відбулась друга гра між цими командами. Тренер переяславців Алла Бикова внесла певні корективи у гру команди. Проти лідера суперниць Олександри Семенчук, яка у першій грі набрала 27 очок, почали грати персонально по черзі Вікторія Циганенко і Валерія Закірова. Уважніше стали грати в захисті, організувавши пресинг по всьому майданчику. І це відразу відобразилось на грі.

 

Киянки раз по раз втрачали м’яча, навіть не довівши справу до кидка. Цього дня БК «Переяслав» переграв опоненток за всіма показниками. Незважаючи на те, що суперниці перевищували у зрості наших баскетболісток, переяславки виграли підбір на щитах 61 раз проти 46. В цьому є певна заслуга Віри Черкаської. Вона, вигравши 14 підборів і здобувши 16 очок, зробила тим самим «дабл-дабл». (Дабл-дабл – це досягнення гравця, який за гру має двозначний результат із двох основних ігрових показників – ред.). Влучніше виконували переяславки триочкові кидки. Розігруюча переяславок Ірина Бикова тричі влучила із-за шестиметрової лінії та віддала 9 результативних передач. Для порівняння, її опонентка із київської команди Єва Адаменко зуміла віддати лише одну результативну передачу та набрати 8 очок. Вікторія Циганенко не лише чудово справилась із опікою небезпечної суперниці, а й успішно зіграла в атаці, ставши найрезультативнішим гравцем матчу. Вона принесла команді 19 очок.

Вікторія Циганенко ні на мить не залишала найбільш небезпечного гравця киян Олександру Семенчук

Тож у неділю переяславки святкували перемогу 81:53 та одноосібно вийшли на третю сходинку в турнірній таблиці, здобувши 15 очок. Відстають на три очка від лідера «КСЛІ-Київ-Баскет» та на очко від другого місця, на якому перебуває інша київська команда «НУБіП».

Наступну гру підопічні Алли Бикової проведуть на виїзді у Києві проти «КСЛІ-Динамо-НПУ», яка наразі на четвертому місці.

Володимир Набок

Додати коментар