Турнір з гирьового спорту «Переяславська осінь»

23 листопада в районному будинку культури відбувся турнір з гирьового спорту «Переяславська осінь», присвячений пам’яті Почесного працівника фізичної культури та спорту України Бориса Сонька. Змагання проводилися під егідою Союзу гирьового спорту, що підпорядковується Міністерству молоді та спорту, а їх учасниками стало близько трьох десятків кращих гирьовиків з багатьох областей країни. Перед початком відбулося урочисте відкриття.
Про життєвий шлях Бориса Михайловича, розповів його товариш, заступник голови районної ради Іван Бугаєнко. Зазначив, зокрема, що все життя Сонька було пов’язано зі спортом, а з 2001 по 2017 рік він очолював відділ фізичної культури та спорту РДА.
Виконуючий обов’язки голови РДА Андрій Коркач нагородив Подякою від районної влади віце-президента гирьового спорту Віталія Андріяша.
Також з вітальним словом виступили начальник управління фізичної культури та спорту КОДА Сергій Тимофєєв, президент Союзу гирьовиків Валентин Бербенечук, міський голова Тарас Костін та головний суддя змагань Тарас Кириченко.
А почесне право відкрити турнір було надано дружині Сонько Ользі Григорівні.
Змагання проходили на сцені, де завчасно було приготовлено гирі та все необхідне для одночасного виступу трьох спортсменів. Біля неї було встановлено три електронних табло. Тут же розмістилися судді.
Проводилися змагання у чотирьох вагових групах з класичного ривку зі змінами рук. За 10 хв спортсмен повинен був підняти гирю (24 кг) якомога більше разів. Найкраще виступили спортсмени з Полтавщини. Переможцями стали: у ваговій категорії до 68 кг – Руслан Срібний з Миргорода (237 разів); до 78 кг – Ігор Гавришко з Полтави (234 разів); до 85 кг – Олег Коломієць з міста Карлівка (253 рази); понад 85 кг – Микола Ткаченко також з Карлівки (243 разів). Щодо наших гирьовиків, то вони теж виступили успішно: другі призові місця здобули Анатолій Яковченко та Анатолій Дима.
Після цієї частини змагань всі охочі могли взяти учать у абсолютній ваговій категорії. Тут переміг Олег Коломієць. 32-кілограмову гирю за 5 хв. він спромігся підняти 126 разів.
Інф. молоді та спорту РДА

Додати коментар