“Пам`ятаємо осінь, що змінила країну…”. У місті відбувся захід до Дня Гідності та Свободи (Фоторепортаж)

День Гідності та Свободи відзначається щороку 21 листопада згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року. Його встановлено на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Сьогодні, 21 листопада, біля пам’ятного знаку загиблим воїнам ООС відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи в Україні “Пам`ятаємо осінь, що змінила країну…”. У заході взяли участь: міський голова Тарас Костін, його заступники Валентини Губенко та Наталія Устич, секретар ради Петро Бочарін, керуюча справами  виконкому Ольга Гребенщикова, в.о. голови райдержадміністрації Андрій Коркач, заступник голови РДА Анна Скляренко,  керівник апарату Валерій Перчук, представники виконавчого комітету міської ради, громадських організацій, політичних сил, підприємств, установ, учні навчальних закладів міста, учасники революційних подій в Україні 2004, 2013-2014 років, учасники антитерористичної операції в Донецькій і Луганських областях.

До присутніх із вітальним словом звернувся міський голова Тарас Костін: «В цей день ми віддаємо шану громадянському подвигу, патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави. Патріотизм нинішнього покоління, завзяття творців української державності довели, що наш народ є господарем на своїй землі. Низко вклоняємось героям Небесної сотні, всім, хто віддав своє життя за право жити у вільній і незалежній державі, адже їх подвиг є неоціненним для нас. Щиро вітаю усіх з Днем Гідності та Свободи! Бажаю мирного неба над українською землею, родинного добробуту і злагоди, незламної віри у щасливе майбутнє України та впевненості у завтрашньому дні…» Слова вітання висловив і в.о. голови РДА Андрій Коркач.

Присутні вшанували хвилиною мовчання Героїв Небесної Сотні та українських воїнів, яки загинули на сході України, захищаючи Батьківщину. Учасники зібрання поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим воїнам ООС як символу нашої пам’яті про борців за волю України.

Захід організовано силами фахівців відділу культури і туризму та НЦК «Зустріч».

Майдан пам’ятає героїчних сердець височінь! Ми пам’ятаємо Героїв Небесної сотні! Шануємо учасників Майдану – Героїв Революції Гідності! Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з шаною зберігати і захищати цей безцінний скарб!

Україна – це територія Гідності та Свободи!

Вічна слава Героям, що полягли за свободу рідної землі!

Слава Україні! Слава її Героям!

 

 

Додати коментар