Захистити дитинство – обов’язок кожного!

20 листопада відзначають Всесвітній день дитини. Саме у цей день – 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини.

На честь знаменної дати в більшості країн проходить велика кількість благодійних акцій та заходів, які спрямовані на підвищення рівня добробуту дітей, захисту їхніх прав, усвідомленості населення щодо наявних проблем. Наше місто не стало винятком.

20 листопада працівники Переяслав-Хмельницького міського центру  соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Переяслав-Хмельницької міської ради спільно з спеціалістами служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради відвідали 10 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Родинам були надані кваліфіковані поради та консультації щодо належного догляду за дітьми та виконанням батьківських обов’язків, з метою попередженням соціального сирітства. Одній родині, вручений дитячий візок, всім інші сім’ї отримали гуманітарну допомогу дитячим одягом та взуттям за підтримки небайдужих громадян міста. Адже, діти – це найголовніший скарб нашого суспільства. І від того, як ми їх виховуємо, які зерна добра, справедливості, мужності ми в них закладемо, залежить не тільки майбутнє нашої країни, а й майбутнє всього світу.  

Додати коментар