Заступник міського голови взяла участь у нараді “Розвиток туристичної привабливості міст України” та представила туристичний потенціал Переяслава

Сьогодні у столиці проходить нарада «Розвиток туристичної привабливості міст України»
(Reunion “Développement de l’attractivité touristique des villes ukrainiennes”). За запрошенням представників французького посольства в Україні, Асоціації Україна-Франція участь у нараді бере заступник міського голови Валентина Губенко і кандидат педагогічних наук, доцент кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання переяславського університету Микола Шабінський. 
Посол Франції Пан Етьєн де Понсен відмітив великий туристичний потенціал України в галузі туризму. Він наголосив, що часто подорожує автомобілем. Його вразили великі туристичні міста як Одеса, Київ, Львів, але він із задоволенням знайомився і з невеликими містами України. Пан посол підкреслив, що сама Франція тривалий період формувала стратегію розвитку туризму та роботи з туристами.
В усіх учасників наради була можливість представити туристичний потенціал своїх міст.
Валентині Губенко спільно із Миколою Шабінським випала нагода вручити книгу про наше місто пану послу Франції із запрошенням відвідати Переяслав.
Всім учасникам заходу делегація нашого міста презентувала Переяслав історичний, фестивальний, спортивний. А також Переяслав як учасник тижнів франкофонії; місто, в музеях НІЕЗ “Переяслав” якого є чудові французькі друковані видання.
Також учасниками було представлено міста Київ, Бровари, Суми, Канів, Коломия, Чернігів, Львів, Харків, Львів, Дубно, Житомир, Умань та інші.
Учасниками зібрання є представники Асоціації міст України, міністерств.
Всі, хто був у Переяславі відзначали високий рівень розвитку музейної галузі, культурних надбань, проведення різного роду зустрічей, спортивних змагань, фестивалів тощо. Але, як наголосила директор департаменту туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Оксана Сердюк та інші учасники зустрічі для туриста дуже важливим є питання: де зупинитися, де поїсти, де попити кави. І вже в цьому напрямку Переяславу туристичному є над чим попрацювати.

Додати коментар