«Формула вибору професії. Складова «Треба»

Вибираючи професію, слід задаватися не тільки питанням «що я хочу?» і «що я можу?», але й «що потрібно?».

 Адже правильний вибір професії – не тільки особиста справа кожного з нас. «Треба» — це своєрідне соціальне замовлення. Інакше кажучи, обираючи професію, крім усього іншого, треба враховувати, чи має вона попит на сучасному ринку праці.

Саме тому, з метою формування в учнів реалістичного погляду на вибір бажаної професії з урахуванням своїх можливостей та потреб на ринку праці, 15 листопада 2019 року, фахівець з профорієнтації Переяслав-Хмельницької міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості, провела черговий профорієнтаційний урок для учнівської молоді із циклу «Формула вибору професії. Складова «Треба»» для учнів 9 класів Переяслав-Хмельницької ЗОШ І-ІІІ ст. №2.

Після обговорення домашнього завдання і повторення основних правил роботи в групі, до уваги учнів було запропоновано ряд профорієнтаційних вправ, таких як «Мої можу», «Барометр професій», «Мої наступні кроки». За допомогою інтерактивних завдань майбутні випускники вчилися формувати правильний, усвідомлений мотив при виборі професії, визначати професійні інтереси та розвивати уміння порівнювати і правильно оцінювати особисті якості з вимогами, які пред’являються до професії та спеціальності.

У заключній частині заняття учням було запропоновано  створити свій профіль на сайті Державної служби зайнятості «Платформа з профорієнтації та розвитку кар’єри» за посиланням http://profi.dcz.gov.ua/ або ж завітати до Переяслав-Хмельницької міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості, де отримати комп’ютеризований комплекс психодіагностичних методик, і за результатами тестування отримати докладну професійну консультацію фахівця служби зайнятості.

Додати коментар