Нацбанк дозволить українцям отримувати готівку з карток у касах магазинів

 
Національний банк України розробив постанову, якою надасть можливість власникам платіжних карток отримувати з них готівку у касах магазинів та закладів харчування у разі потреби.

Відповідна постанова НБУ перебуває на етапі обговорення, йдеться у повідомленні прес-служби.

«Таке рішення сприятиме зменшенню тінізації економіки, подальшому розвитку безготівкового сегменту та зростанню фінансової інклюзії громадян загалом», — повідомляють у Нацбанку.

Усі охочі можуть висловити пропозиції до проєкту постанови Нацбанку до 15 грудня, після чого НБУ цю постанову затвердить та дозволить проводити подібні операції.

Разом з тим Нацбанк спростить облік операцій з видачі готівки з карток українців у касах закладів. Також у Нацбанку врегулюють питання операцій з переказу готівки нефінансовими компаніями, які мають ліцензію НБУ на здійснення грошових переказів.

Раніше державний ПриватБанк запустив можливість зняття готівки у касах торговельних підприємств. Такі операції могли здійснювати клієнти ПриіатБанку у касах мережі автозаправних комплексів WOG. Клієнтам цієї мережі дозволили знімати готівку у розмірі не більше 500 гривень зі своїх карток.

Додати коментар